A zöld bizottság

Zöld bizottság    2019-10-08 21:39:13

közösségi zöld

Ahoy eötvös népe!

Idén is megalakult a zöld bizottság. A Zöld bizottság az iskola mindennapi, környezetvédelmi szempontból fontos problémáival fog foglalkozni. A Zöld bizottság célja, hogy egy fenntarthatóbb jövő eszméjét képviselve, mi is tegyünk valami KÉZZELFOGHATÓT is a klímatüntetések mellett.

  A suliban még mindig nincs hatékony szelektív hulladék gyűjtés, ami elég ciki, ha belegondolunk, hogy a suliból mennyien mentünk el a klímatüntetésre. Elérkezett a változások ideje, most tenni is fogunk valami kézzelfoghatót is a klímatüntetésen képviselt eszme alapján.

Első feladatunk középpontjában a szelektív kukák állnak majd.
Ez egy nehéz téma (nehezebb, mint amilyennek tűnik). Viszonylag sok kutató munkát igényel (milyen kukák, méretek, kukazsákok) és szervezkedést (gondnok, takarítók). Erre a feladatra, és a Zöld bizottság többi feladatára is lelkes eötvösösökre lenne szükség.  Havi -kéthavi rendszerességgel gyűlnénk össze (workshop-szerűen) megvitatni ötleteinket. Illetve tervben van egy-egy nagyobb megmozdulás pl.: zöldhét, amit nélkületek lehetetlenség összehozni, ezért kérek minden érdeklődő diákot, hogy csatlakozzon a Zöld bizottsághoz! Csináljunk együtt valami hasznosat! Osszuk meg ötleteinket egymással! Tanuljunk egymástól!

Kedves Diáktársak! Tegyünk valamit a fenntarthatóbb Eötvösért! Csatlakozzatok a zöld bizottsághoz!

 

Ha felkeltette érdeklődéseteket a bizottság, és tagjai szeretnétek lenni egy lelkes csapatnak, akkor írjatok rám (Kis Lilla Laura, a Zöld bizottság elnöke)

UI.:Jó lenne, ha minél hamarabb tudnánk tartani egy gyűlést, hogy megismerjük egymást és neki kezdhessünk a közös munkának! Szeretettel várom a jelentkezőket!

Megjegyzések