C-csoport

Zenit    2018-06-09 11:09:39

Ezúton a C-csoport fennmaradó három csapatával ismerkedhettek meg.

Ausztrália: Értéke: 50 millió euró. A szövetség a 2010-es vb után úgy döntött, hogy attól fogva az ázsiai szövetség tagjai lesznek az óceániai helyett. Ennek következtében az óceániai bajnok csupán interkontinentális pótselejtezőn juthat ki a vébére, és az ausztrálokra is nehezebb feladat várt. Ázsiai selejtezőcsoportjában harmadik lett Japán és Szaúd-Arábia mögött, majd kiverte a KO-körben Szíria, az interkontinentális pótselejtezőn pedig Honduras együttesét.

A 2010-ben a hollandokat döntőbe vezető Bert van Marwijk csapata ma este a magyar válogatottal találkozik, állapotukat leginkább ott tudjuk majd felmérni, a középpályájuk tűnik a legerősebbnek, több nemzetközileg jegyzett játékossal. Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány saját zsebből fizeti 8 tagú stábját. Mint mondta, nincs ideje minden munkát egyedül elvégezni.

Sztár: A Huddersfield játékosa Aaron Mooy a középpálya motorja.

Fiatal tehetség: Milos Degenek a Yokohama belső védője. A csapat átlagéletkora magas, inkább rutinos játékosokra építenek.

Várható kezdő: Ryan Risdon Jurman Degenek Behich Luongo Mooy Leckie Rogic Kruse Juric

Dánia: Értéke 262,8 millió euró. A dán válogatott kissé sötét lónak számít. Bár európai, szervezett gárda, fiatal tehetségekkel, igazán meghatározó klubokban nem hemzsegnek a dán játékosok. Az 1992-ben a strandról Eb-t nyerő és az azt követő konföderációs kupát is behúzó csapat az utóbbi időben nem sok nagy eredménnyel büszkélkedhet, a vb-n azonban könnyen továbbjuthat a csoportból. Szövetségi kapitányuk, Age Hareide szerint a francia válogatott is gyengébb náluk, mert nem összetartó a csapatuk, nincsenek vezéregyéniségeik, és ingadozó a formájuk, így ő egyértelműen csoportelsőségre számít az övéitől. Majd meglátjuk.

Sztár: Christian Eriksen már hosszú ideje benne van az európai vérkeringésben, a Tottenham támadó középpályásaként idén a BL-t is megjárta. 

Fiatal tehetség: Anders Christensen számos kölcsönállomást megjárt, amíg végre a Chelsea kezdőcsapatának közelébe tudott férkőzni a szezonban belsö védőként.

Várható kezdő: Schmeichel, Stryger Larsen, Christensen, Kjaer, Dalsgaard Delaney Kvist Poulsen Eriksen Sisto Jörgensen

Peru: Értéke 37,53 millió euró. Peru csapata névleg nem túl erős, de taktikailag mindenképp a legjobban felépített csapatok közé tartozik. Bár 1982 óta először vesznek részt vébén, a Copa Americán újabban mindig meglepően jól teljesítenek, 2015-ben például úgy nyerték meg Dél-Amerika legrangosabb válogatott versenyét, hogy az egyenes kieséses szakaszban gólt sem lőttek. (!; mint látjuk, nem a szép futball hívei, de büntetőt rúgni tudnak :)) Úgy nézett ki, hogy csapatkapitányuk Guerrero nem lesz ott a tornán, miután doppingvétség miatt 14 hónapos eltiltást kapott, ám a testület végül felfüggesztette ezt, a hivatalos indoklás szerint nem kívánják megfosztani a 34 éves játékost élete legnagyobb élményétől. 

Sztár: André Carrillo a Watford jobbszélsője technikás játékos hírében áll, ő jelenti a csapat gólszerzési esélyét. 

Fiatal tehetség: A Feyenoord játékosának, Renato Tapiának feladata a középpálya stabilizálása lesz

Várható kezdő: Gallese Advincula Santamaria Ramos Trauco Tapía Yotun Cueva Carrillo Guerrero Flores

Megjegyzések