A-csoport

Zenit    2018-06-06 18:18:46

És most foglalkozzunk az A jelű kvartett további három csapatával röviden. A csoport toronymagas favoritja a 92 évvel ezelőtt az első vb-t rendező Uruguay (értéke 367,5 millió euró), amely szerencsés sorsolásának na meg persze a Cavani-Suarez csatárduónak köszönhetően könnyen a legjobb nyolc között találhatja magát. A gárda legnagyobb sikere a 2010-es negyedik hely, a legutóbbi vb-ről leginkább Suarez harapása maradt emlékezetes, ami után a csatár 4 hónapos eltiltást kapott. A csapatot 34 éve irányító 71 éves Oscar Tabares az eset után lemondott a FIFA stratégiai és elnöki bizottságának elnöki tisztjéről. Az uruk idén nyugodtabb vébét remélnek, a csoportkörben a pontvesztés is meglepő lenne a gárdától, amelynek gyengéje a rövid kispad.

Sztár: Luis Suarez a Barcelona kétszeres aranylabdás csatára.

Fiatal tehetség: Rodrigo Bentancur, az Inter mindössze 20 éves allroundere, aki az eddigi kevés játékperce alatt is megcsillogtatta kvalitásait, most főszerep várhat rá.

Várható kezdő: Muslera Varela Godín Giménez Laxalt Nández Bentancur Vecino C. Rodríguez Suárez Cavani

Az egyiptomi válogatott (196,88 millió euró) hosszú ideje nem szerepelt vébén, a csapatot könnyen elintézhetnénk, de nézzük meg a világ legértékesebb játékosait a mértékadó, ám az utóbbi időben konzervatizmusa miatt sokszor bírált transfermarkt.de alapján 1. Lionel Messi 180 millió euró 2. (holtversenyben Harry Kane-nel) Mohamed Szalah 150 millió euró. A BL-döntő után az egész iszlám világ felháborodott, egy egyiptomi ügyvéd egymillió euróra perli Ramost szándékos sérülés okozása miatt. Ha Szalah egészséges lesz és átmenti szezonban mutatott formáját, valamint összeáll a csapat védelme, és a vb legidősebb játékosa, a 45 éves El Hadary kapus jó napot fog ki, a csapat a vb-k történetében először juthat tovább afrikai csapatként a csoportból.

Sztár: A Chelsea FIFA 18-ra hajazó kölcsönpolitikájából kilépő Szalah, akit időközben a világ egyik legjobbjának tartanak.

Fiatal tehetség: A Stoke City 21 éves játékosa Ramadan Sobhi (apropó a vb idején lesz Ramadan...)

Várható kezdő: El Hadary, Ahmed Fahti, Hegazy Gabr Elmohamady Hamed Elneny Szalah Trezeguet Sobhi Mohsen

Végül a legalacsonyabb átlagmagasságú (177 cm) Szaúd-Arábia (18,7 millió euró), ahol a legalacsonyabb játékos is játszik. (al-Sehri 164 cm) Érdekesség, hogy tavaly október óta 15 év börtön vár a Barcelona-mezt viselőkre a katari vonatkozás miatt. (a csapat szponzora a Qatar Airways) Az ország egyébként jelentős pénzt fizet a spanyol szövetségnek, hogy fiatal szaúdiak spanyol kluboknál pallérozódhassanak, eddig kevés eredménnyel.

Sztár: Fahad al-Muwallad, a Levante jobbszélsője, aki korban is fiatal

Várható kezdő: al-Mualouf al-Burayk al-Boleani Hawsawi al-Harbi al-Moghawi Ateef al-Faraj Bahbir al-Bahsari al-Muwallad

Megjegyzések