Mi a franc történik a jobboldalon?!

Zenit    2018-06-04 20:58:25

jobboldal radikalizmus hülyeség összefogás Alelnöki blog ötlet

Nehéz nem észrevenni, hogy a XXI. század elejére minden hagyományos ideológia válságba került, és olyan abszurd szélsőségek látnak napvilágot, amit még két évvel ezelőtt is nehezen hittem volna el. 

Merüljünk el #GodEmperor & #Daddy Mr.Trump, avagy a feltörekvő alt-right világába.

I. Milo 

Van egy bizonyos Milo Yiannopoulos nevű brit srác. Érdekes figurával állunk szemben, de az igazi arconcsapás átéléséhez szükséges pár információ az új jobboldal alkotójáról.

Nézzük hát a tényeket!

Milo görög-ír-brit származású.

Oké, ez még nem nagy cucc.

Milo nyíltan homoszexuális.

És, mi ezzel a gond?

Milo anyai ágon zsidó származású, és gyakran hivatkozik magára zsidóként.

 

Eddig tartott a modern világ. Most jön a posztmodern.

 

Milo gyakorló katolikus. 

Milo utálja az iszlámot.

Milo férje iszlám.

Kezd sok lenni az ellentmondás? Nos, még bele sem vágtunk!

Milo magát konzervatívnak tartja.

Milo-t kiskorában szexuálisan kielégítette egy pap. 

Milo erről saját szavaival így vélekedik:

Hálás vagyok Michael atyának. Ha ő nem lett volna, nem tudnék ilyen jól szopni.”

Íme, ő Milo Yiannopoulos, az amerikai-brit új-jobboldal legfőbb szószólója.

 

II. A félrevezetett jobboldal 

Egy újabb Milo idézet:

Félreértitek a pedofília fogalmát. A pedofília nem azt jelenti, hogy szexuálisan vonzódsz egy 13 éveshez, aki testileg érett. A pedofília azt jelenti, hogy gyerekekhez vonzódsz, akik még nem érték el a pubertást. A melegek világában fiatalabb fiúk és idősebb férfiak közötti kapcsolat nagyon pozitív tapasztalat lehet, ha konszenzuális kapcsolatról van szó.  

 2016-ban Trump győzelmének örültem. Sajnos rövid ideig.

Elismerem, hogy átvert egy populista. Elhittem neki, hogy tényleg izolacionista, és az USA-t kivezeti a nyerhetetlen afgán és iraki háborúkból, valamint visszavesz az USA "világ csendőre" szerepéből. Úgy gondoltam, a rémes előadói képessége és a vállalhatatlan megnyilvánulásai csak a kulturális baloldal lejárató kampányának a része.

Hát, nem így lett. Annyira, hogy elnöksége alatt már kétszer rakétázta meg Szíriát és erősítést küldött az értelmetlen afgán konfliktusba.

De mi szülte azt a jelenséget, amit ma alternatív jobboldalnak hívnak, és aminek az autoriter változata a Fidesz, az elvetemültebb verziója Milo, és a legnagyobb hatalmú vezetője maga Trump? Mi kapcsolja össze ezt a három eléggé eltérő fogalmat, és a mögöttük álló emberek százmillióit?

 

 

III. A baloldal sötét szelleme 

A frusztráció. A frusztráció, amit a baloldal okozott. A vitákból kirekesztették a jobboldalt, a konzervatívokat, és átgondolatlanul dobálóztak az antiszemita, homofób, rasszista jelzőkkel. 

Az "örök" baloldal szelleme úgy kísérti őket, mint minket, jobboldaliakat a csábítás az autoriter államberendezkedés felé. A baloldal mindig, mindenhol forradalmat követel. Csakhogy a forradalmat ma már nem a munkásosztály fogja elhozni, ezért a modern baloldali forradalom már a nőket, a szexuális  és etnikai kisebbségeket akarja megváltani. Minden eszközzel. 

Kísérti őket a múltjuk. Nem új szokásuk átalakítani a nyelvet- ezt tették a jakobinusok, a marxisták, és most a kulturális baloldal. Azt hiszik, ha betiltják a "buzi" szót, megszűnik a homofóbia, ha betiltják a "nigger" szót, megszűnik a rasszizmus. 

A XXI. századi baloldal nem bírt ellenállni a sötét múlt kísértésének, és a modern Robespierrek és Leninek jelenleg is a genderforradalom lelkes zászlóvivői.

A jobboldal elvesztette a terét, az elmúlt évtizedek a jobboldal nemzetközi visszaszorulásáról szólt. A baloldal a szavak terrorját zúdította  a konzervatívokra, akik tehetetlenül kellett, hogy nézzék, ahogy a hazafiból náci, a palesztinbarátból antiszemita, a bevándorlásellenesből pedig rasszista lett. A jobboldalnak alkalmazkodnia kellett az új környezethez, de szavak híján a hagyományos konzervatív értékekről nem lehetett beszélni, hiszen nyilvánosan megkövezték még azokat is, akik mondjuk kokárdát tűztek ki egy nemzeti ünnepen.

Ahogy a jobboldal kiszorult  a diskurzusból, a úgy lettek egyre frusztráltabbak a szavazók. Ha betiltasz valamit, csak nőni fog iránta a kereslet. És a konzervatív jobboldal elkezdett radikalizálódni. 

A cunami pedig megállíthatatlanul beindult. Figyelmetekbe ajánlom az utolsó mondatot: "a konzervatív jobboldal elkezdett  radikalizálódni".

A probléma az, hogy a konzervativizmus lényege, hogy elveti a radikalizmust. 

IV. A jobboldal eladja a lelkét a győzelemért

Világos, hogy nem nyerhetsz egy olyan terepen, amit ellened találtak ki. A baloldal az utcai forradalmárból öltönyös úriemberek társasága lett, akik az íróasztal mögül akarják felemelni az összes kisebbséget, a fehér férfi társadalom elnyomására hivatkozva. 

Tény, hogy könnyebben boldogulsz, ha FF vagy. De a pozitív diszkrimináció sosem lehet megoldás ez ellen. Ez a jobboldal alapköve: nem rombolunk le fennálló társadalmi rendszereket, mert azokat a történelem alkotta, és a tudatos módosítás csakis rosszabb lehet ennél: minden (+) diszkrimináció egyben (-) is egy másik csoportra nézve.

Mert mi a konzervativizmus? Rod Dreher szavaival élve:

Igazság. Szépség. Jóság. 

 A konzervativizmus lényéből fakadóan elutasít minden polgárpukkasztást, zavargást, forradalmat, a társadalmi rend erőszakos felforgatását. A konzervatív az evolúcióban hisz, nem a revolúcióban

De a kulturális baloldal által leuralt mainstream média ellehetetlenítette a jobboldalt. Nem maradt más, csak az árulás: a forradalom, a trollkodás, a szabályok semmibevétele. 

És a konzervativizmus ősellensége, a radikalizmus.

V. Milo, a wunderwaffe

Meghalnék azért, hogy mondhassak undorító, szexista vicceket!

Ezt is Milo mondta. 

A szavak betiltása, a nyelv átalakítása, a hazafiság kigúnyolása a jobboldal legrosszabb ösztöneit ébresztette fel, és a közbeszéd eltolódott a radikalizmus, populizmus felé.

Egyszer beszóltak Milo-nak, miszerint a támogatói antiszemita nézeteket vallanak, mert egy előadása során többen náci karlendítéssel üdvözölték a beszédét. Milo szerint csak nem vette észre, mert súlyosan rövidlátó.

A baloldal megteremtette a saját csapdáját. A kultúrbal gondolkodás alapján Milo izraelita, tehát nem lehet antiszemita, Milo férje egy fekete muzulmán, tehát nem lehet sem iszlamofób, sem homofób, sem rasszista. Milo bevándorlók gyermeke, ez is "jó pont". Milo támadhatatlan.

 Milo ámokfutása a kultúrbal rendszerben megállíthatatlan. Az USA elnöke is ezért az, aki. A helyzetet súlyosbítja, hogy ha nem az alt-right jelöltje nyert volna, a világ no.1 hatalmának az elnöke akkor is legfeljebb kultúrbalos lenne. Sokak szerint kettőjük közül az utóbbi jobb megoldás, de mindenki tudja, hogy ebben a kérdésben ahhoz a szélsősőghez húzunk, amelyik oldal mérsékelt formáját támogatjuk. Érthető, ha egy jobboldalinak Trump szimpatikusabbb.

De ellen kell állni a szélsőség csábításának. A radikális bal és jobb a mélyben összeér. Itt nincs vagy-vagy. Csak a NEM. 

 

VI. Új remény

Ha megakarjuk fékezni a populizmus terjedését, ellen kell állnunk az alt-right csábításának, a baloldalnak pedig a jakobinus ösztönöneit kell feladnia. Ez a jelenség közös hibánk, együtt kell megfékeznünk.

A józan közbeszédért a mérsékelt, normális bal és jobboldalnak össze kell fognia a radikálisok ellen. 

Különben a girondisták sorsára jutunk. A mérsékeltek nem szakadhatnak szét, nem erősíthetik a radikálisokat. Fel kell hagynunk egymás ellen érzett ellenszenvünkkel, mert az ellenség közös.

Megjegyzések