×

Az "Igen"-re kattintva elküldheted csatlakozási kérelmedet, amelyet a szerkesztőség vezetői jóváhagyhatnak vagy elutasíthatnak. Értesíteni fogunk, ha megszületett a szerkesztők döntése.
DÖ Parlament
Nyolcadik ülés - 54. évi DÖ Parlament

Nyolcadik ülés - 54. évi DÖ Parlament

Az ülést Őrsi Marcell (képviselő és parlamenti alelnök, 11.C, Kimpárt) fogja vezetni.

Fő témák: Téli programok, kérdőívek eredménye, bizottságok aktivizálása

Hetedik ülés - 54. évi DÖ Parlament

Rögtön a szünet utáni első kedden Parlamentünk megkezdni a következő ülésszakot. Aznap csak 3 óra lesz megtartva nevelőtestületi értekezlet miatt, így még ebéd előtt nekiláthatnak a képviselők megbeszélni, hogy hogy sikerült az Eötvös Napok és milyen irányt vegyen a Parlament a következő háromnegyed évben.

Október 16-i hét: Parlamenti naptár

Sűrű hét vár a DÖ Parlamentre, amely nem csak a közeledő Eötvös Napokkal foglalkozik, hanem jövő héten még szinte minden állandó bizottság is tart megbeszéléseket, szerda délutánra pedig várhatóan az őszi szünet előtti utolsó, 6. plenáris ülés lesz megtartva.

Hatodik ülés - 54. évi DÖ Parlament

Hatodik ülés - 54. évi DÖ Parlament

DÖ Hétvége 2017 - 54. évi DÖ Parlament

DÖ Hétvége 2017 - 54. évi DÖ Parlament

szerkesztés alatt

Harmadik ülés - 54. évi DÖ Parlament

Harmadik ülés - 54. évi DÖ Parlament

Harmadik ülését ebben a tanévben a Parlament a szokásosnál kevesebb jelenlevővel tartotta, de ez érthető, hiszen sok programmal ütközött és a DÖ hétvége előtt volt két nappal. Rövid beszámolónk következik:

Beindultak a külügyek

Egy bizottsági megbeszélés és egy háromoldalú suliközi megbeszélés - eseménydús nap volt a tegnapelőtti, ha az Eötvös DÖ külügyeiről van szó, mégpedig miért ne lenne: Itt egy beszámoló arról, miről is volt szó.

Második ülés - 54. évi DÖ Parlament

Második ülés - 54. évi DÖ Parlament

Szeptember 20-án gyűl másodszorra az idei DÖ Parlament. A speciális, alakuló ülés után meglehetősen hamar jön a következő plenáris ülése a képviselőknek, azonban rengeteg téma vár megtárgyalásra és mivel idén az előző két évnél korábban lesz az Eötvös Napok egy esetleges DÖ Tábor/Hétvégére is korábban sor kell, hogy kerüljön - ezekről például nem volt szó az előző ülésen.

Pártokról és képviselőcsoportokról

Nemrég bemutattuk a bizottságokat, most pedig a képviselőcsoportokról írunk. De ehhez kicsit át kell tekintenünk a DÖ politikai életét, legalább pár évre visszamenően, hogy meg is értsük miben van most több lehetősége a DÖ keretein belül működő diákpártoknak.

Milyen bizottságok alakultak az alakuló ülésen?

A Parlament tegnapi alakuló ülésén 6 bizottság alakításáról határozott. Ha nem voltál az ülésen, vagy nem figyeltél, különösen érdemes ez a cikket elolvasnod.

Alakuló ülés - 54. évi Parlament

Alakuló ülés - 54. évi Parlament

Az új Parlament alakuló ülése 2017 szeptember 8-án lesz a 7. óra után a kémia előadóban. Az ülés nyilvános érdeklődők és (diák)sajtó is jöhet, sőt ajánlott is, hogy jöjjön.

parlamenti gyorstalpaló

parlamenti gyorstalpaló

Ez a cikk elsősorban leendő képviselőknek íródott

Még mielőtt megalakulna a Parlament, ajánljuk mindenkinek, hogy ismerje meg az eötvösös parlamenti működést (vagy frissítse fel emlékeit ezzel kapcsolatban). Ehhez nyújtunk segítséget egy rövid diasor formájában, aminek tartalma hasonlít ahhoz, ami tavaly az Eötvös Diákban jelent meg, ám a júniusi alkotmányozás alapján frissült.

DÖ képviselőválasztás 2017

Íme az általános tájékoztató ami az osztálytermekbe is kikerült és az osztályfőnökök is megkapták.