Szántai Kormány banner

A Diákönkormányzat Kormánya (2017 április -)

Tagjaink

A kormánynak jelenleg 7 tagja van. Kattints rá valakire, hogy megnézd az adatlapját! (Mobilnézetben nem működik)
Szántai Valentin
a DÖ Elnöke
Szeip Máté Levente
a DÖ Alelnöke
Zhang Xinyu Dóra
Belügyminiszter
Zsiborás Zalán
Élelmezési és közjóléti miniszter
Timár Tamás
Sportminiszter
Dömötör Bálint
kormánytag
Terkovics Lili
kormánytag

Hogyan lehetek kormánytag?

Ha kormánytag szeretnél lenni, keresd fel a DÖ Elnökét vagy Alelnökét és ha valamelyikük kinevez, már kormánytag is leszel. Ha egyikük se tenné, bármelyik parlamenti ülésen felszólalhatsz, és a képviselők beválaszthatnak a kormányba.

Minisztériumok és Irodák

A DÖ Kormánya hagyományosan minisztériumokat alakít, így a kormánytagok külön-külön feladatkörökben tevékenykednek.

Belügyminisztérium

A Belügyminisztérium feladata figyelemmel kísérni az iskola mindennapjait és segíteni a programok szervezését és hírdetését. Egyik legfontosabb részlege a Hírszerzés és Titkosszolgálat vezetősége, ami az Eötvös életének eseményeit gyűjti össze a DÖ-nek, hogy a működését hatékonyabban tudja szervezni. A Belügyminisztérium kapcsolatban áll a diákkörökkel, köztük a Rádióval és az Rendezőgárdával. A minisztérium egyik feladata, hogy segítse az iskola diákéletét segítő diákkezdeményezéseket, diákkörök létrejöttét, rendezvények szervezését és hírdetését.
A Belügyminisztérium élén a Belügyminiszter áll, aki jelenleg a Hírszerési Hatóság és Titkosszolgálat vezetője is.

Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium feladata a DÖ és a kormány vagyonával gazdálkodni. A minisztériumoknak és irodáknak, valamint a DÖ további szerveinek a DÖ központi költségvetése szerint biztosít különböző projektekre pénzt (ha ezt a Parlament jóváhagyta), a kormánytagok kiváltságait pedig a kormány saját pénzéből finanszírozza. A minisztérium minden bevételt és kiadást nyilvántart, ezért vezetője, a Pénzügyminiszter felel.

Élelmezési és közjóléti minisztérium

Miniszter: Zsiborás Zalán Tas
Élelmezési és közjóléti miniszterként elsősorban az iskolai étkezéssel és a diákok komfortjával foglalkozom. Feladataim közé tartozik az iskolai menza fejlesztése, a büfé megreformálása, az ételrendelés biztonságosabbá tétele, a közösségi terek fejlesztése, valamint az iskolaépület tisztaságának és barátságosságának biztosítása. Amennyiben a fenti témákkal kapcsolatban bármilyen kérdésed/kérésed/javaslatod lenne, bátran keress engem a nagyszünet alatt a Hökiben, írj üzenetet a Facebookon/Messengeren, vagy küldj e-mailt a zsiboras.zalan.tas@e5vos.hu címre!

Sportminisztérium

fejlesztés alatt

Inaktív minisztériumok

Az, hogy éppen milyen minisztériumok léteznek, kormányfüggő. Korábbi években következő minisztériumok működtek: Külügyminisztérium (a Szántai-kormányban augusztusig), Kancelláriaminisztérium, Igazságügyminisztérium.

Tevékenységünk

Itt olvashatsz eddigi munkánkról és céljainkról

Közösségi tér fejlesztése

A Büfé, mint közösségi tér fejlesztése, hátsó porta környéke és szabadpolcok - Egy jelentős változást eredményezett a kormány és az igazgatóság együttműködése eredménye amit mindenki megtapasztalhat a saját bőrén, ha ellátogat a büfébe vagy a teraszra.
A büfében egy szabadpolcos könyvtárnak is beillő polchalom talált otthonra, valamint egy kanapé, egy kupac ülőzsámoly és kényelmes fotelok kaptak helyet a büfé előtt. Mindezért Moss László igazgató úrnak köszönhető, hiszen a könyveket ő ajánlotta fel a bútorokkal egyetemben.

Arra kérünk minden kedves diákot és tanárt, hogy az új bútorok épségére vigyázzon. A könyvek helyben történő olvasásra vannak szánva, az esetleges elvitel után vissza kell őket juttatni ugyanabban az állapotban a polcokra.

Teraszfejlesztés - A teraszra új kerti bútorok kerültek, asztalok és székek, ezekre szintén vigyázzunk.

Egy kis betekintés az újdonságokba (amikor a kormány letesztelte az új jövevényeket, és fülig ért a szájuk🙂):

Az újdonságokat a tavasz folyamán a diákok boldogan használatba vették. Szintén az igazgatóság segítségével a büféhez új székek, egy új kanapé és további polcok kerültek. Nyáron a közösségi tér fejlesztésének új hullámával a hátsó bejárati zsibongóhoz is került szabadpolc.

Párnák a teraszra - A teraszra kültéri székpárnák kerültek kihelyezésre, amelyek értelem szerűen a teraszon való kényelmesebb időtöltést biztosítják. Tárolásukat egy barna, kültéri ládában bonyolítottuk le; kérünk mindenkit, hogy használat után ide kerüljenek vissza. Köszönjük!

Új kávégépek - A büfé mellett októberben új kávégép került elhelyezésre a kormány jóvoltából. Az új modell profibb, mint elődje, hiszen a minőségi Lavazza kávészemeket frissen őrli és főz zamatos íz világú kávét. Széles választékkal rendelkezik: 28 féle ital közül válogathatunk.

A nagy sikernek köszönhetően még ugyanebben a hónapban a földszintre is került egy hasonló automata. Az új gépek megfelelnek az automatákkal kapcsolatos NGM rendeletnek.

Kukafestés - A kormány kezdeményezte több éve abbamaradt kukafestés folytatását rajzórai keretek között, így majdnem az összes apró folyosói kommunális hulladékgyűjtő alkalmatosság egyben műalkotássá is vált, ezzel színesítve környezettünket.

Eötvös:Fessd Magad! - Fejlesztés alatt

Kisebb programok

Ballagóknak - A Szántai-kormány a Kammermann-kormányhoz hasonlóan szervezett egy pikniket a bolondballagás napjára a ballagó évfolyamoknak, bár nekik ez már nem volt meglepetés, mert egy éve ők is sütöttek sütit a végzősöknek és osztályfőnökeiknek. A díszteremben tartott piknikre a többi osztály sütött süteményeket és a kormány biztosított üdítőt és háttérzenét a 12-esek szalagavatós számaiból válogatva.
Ezen felül a végzősöknek lehetőségük volt írásban nyomot hagyni maguk mögött a Büfénél kihelyezett lapokon.

Tanár-nap - Fejlesztés alatt

Tanárértékelés - intézményi értékelés

A kormány segítségével a 2016/17-es tanévben megvalósult a tanárértékelés. Átlagosan közel 80%-os kitöltöttséggel értékelték a diákok a tanáraikat, anomním módon. A kormánytagok aktívan részt vettek az intézményi értékelésben is.

Visszajelzési lehetőségek

Dö-láda/ötletláda - Egyszerű, de annál fontosabb újítása a kormánynak, hogy a büfénél egy ötletládába lehet a DÖ-nek javaslatokat és kritikát küldeni. Digitális verziója itt van a honlapon

Nyílt HÖKI / DÖ ebéd - Októbertől minden nap van valaki nagyszünetben a HÖKIben, ami nyitva áll ekkor a látogatók előtt, személyesen el lehet érni a kormánytagokat.

Kávé és Büfé form - Augusztus-szeptember folyamán a témában átfogó kérdőívvel mértük a fogyasztási szokásokat.

E5N és kormány értékelő form - Fejlesztés alatt

Kommunikáció a diákság fele

DÖ Híradó - Rövid videó összefoglalók a DÖ érdekesebb ügyeiről, a Kormány tevékenységéről. A videókat az E5vös DÖ Youtube csatornájára töltjük fel és a Facebook csoportban osztjuk meg veletek.

Havi kormányjelentlések