×

Az "Igen"-re kattintva elküldheted csatlakozási kérelmedet, amelyet a szerkesztőség vezetői jóváhagyhatnak vagy elutasíthatnak. Értesíteni fogunk, ha megszületett a szerkesztők döntése.
Kéktúra
Kéktúra: Vértestolna - Szárliget

Kéktúra: Vértestolna - Szárliget

Márciusban az OKT 11-es szakaszt fogjuk befejezni Vértestolnától Szárligetig. A táv 27 kilométer, de szintkülönbség szinte nincs, ezért nem lesz nehéz a túra. Reggel a Déli pályaudvaron találkozunk 5:50-kor, innen megyünk Vértestolnára, majd este Szárligetről szintén vonattal érkezünk vissza a Déli pályaudvarhoz. Az idő egyre szebb, készüljetek az akkori időjárásnak megfelelően.
A túrára a szokásos módon tudtok jelentekezni a Google formon keresztül.
Mindenkit várunk szeretettel!

Kéktúra OKT 21. - február 24.

Kéktúra OKT 21. - február 24.

Sziasztok!

Mivel a közeli túrák sajnos már elfogytak, így februárban messzebbre fogunk menni, és teljesítünk egy nehezebb túrát. Sirokra megyünk korán reggel, — azért kell ilyen korán indulnunk mert hosszú a túra és sokat kell utazni. Sirokról Mátraháza felé indulunk, átmegyünk a Kékesen is, nagyon szép tájakat fogunk látni. A táv körülbelül 23 km, viszont fontos, hogy NEHÉZ túrára készüljetek. Haza 19:00 órakor indulunk, a busz pedig 21:15-kor Budapestre érni.

Mindenki készüljön, arra hogy még téli idő várható, legyen nálatok tea termoszban, elegendő ennivaló és megfelelő felszerelés. A túra előtt mindenki mérlegelje, hogy tudja-e teljesíteni!

A túrára a szokásos módon tudtok jelentekezni a Google formon keresztül, itt találjátok a túra árát is.

Mindenkit várunk szeretettel!
Kéktúra-csapat

Jelentkezni az alábbi linken tudtok: https://goo.gl/forms/FAEVJZYmKTEtB1fl1

Kéktúra OKT 18/1. - Nógrád-Katalinpuszta

Kéktúra OKT 18/1. - Nógrád-Katalinpuszta

A 2018-as évet egy rövid túrával fogjuk indítani, viszont reménykedünk a szép havas időben.

Kéktúra OKT 11/2. - november 3-4.

Kéktúra OKT 11/2. - november 3-4.

Kedves Túrázók!

Mint már a szeptemberi túrán említettük, a novemberi és decemberi túrát szeretnénk összevonni, és egy kétnapos kirándulást szervezni az őszi szünetben. Ennek időpontja november 3-4. (péntek, szombat). Az OKT 11-es szakaszának második felét fogjuk megtenni, nagyjából 20 km-t naponta. Az éjszakát a Szalézi Házban, ifjúsági szálláson fogjuk tölteni Péliföldszentkereszten. A szálláson kapunk meleg vacsorát, illetve reggelit, majd másnap reggel folytatjuk a túrát Vértestolnáig. 

A túra napján 8:30-kor találkozunk a Nyugati pályaudvaron, hazaérkezni pedig terveink szerint másnap 18:00 körül fogunk ugyanide. A szokásos felszerelés mellett (esőkabát, enni- és innivaló 2 napra, pecsételőfüzet, túrabakancs, meleg, vízálló ruha, elemlámpa) ne hagyjátok otthon a pizsamát és a fogkefét se, de ágyneműt azt kapunk a szálláson.

A költség a szállás, étkezés miatt több mint szokott, ugyanakkor decemberben nem lesz túra, és igyekszünk alapítványi pályázattal pénzt nyerni, ezzel csökkentve az árat. Ezt minden valószínűséggel a túra után fogjuk tudni odaadni nektek. 

Jelentkezni ugyanúgy a Google Formon keresztül tudtok, a pénzt pedig már az októberi túrára is hozhatjátok. A jelentkezési határidő október 25., szerda. Ezt sajnos a szállás miatt kénytelenek vagyunk szigorúan venni, ezért igyekezzetek a Form kitöltésével!

Mindenkit várunk szeretettel!
Kéktúra-csapat

Jelentkezni az alábbi linken tudtok: https://goo.gl/forms/WZGAqNvJppRo70OQ2

Kéktúra OKT 18/2. - október 21.

Kéktúra OKT 18/2. - október 21.

Kedves túrázók!

Ebben hónapban az OKT 18-as szakasz középső részét fogjuk teljesíteni Katalinpusztától Felsőpetényig (21,5 km). Találkozunk a túra napján, október 21-én (szombaton), 8:00-kor Újpest-Városkapunál, ahova a tervezettek szerint 20:30-ra hoz vissza a busz (de ha jó tempóban teljesítjük a túrát, akár 18:30-ra is visszaérhetünk). A túrára a szokásos dolgokat hozzátok (esőkabát, enni- és innivaló, meleg, vízálló ruha, kéktúrafüzet…). A túrára jelentkezni a google formon tudtok, ahol a túra költsége is megtalálható.

Várunk titeket szeretettel!

Jelentkezni az alábbi linken tudtok: https://goo.gl/forms/ri5WeZXXGpDBBQbZ2

Kéktúra OKT 14. - szeptember 23.

Kéktúra OKT 14. - szeptember 23.

Kedves Mindenki!

Szeretnénk hivatalosan is kihirdetni az idei tanév első túráját szeptember 23-ára, szombatra. Bemelegítés képpen az OKT 14-es szakaszt fogjuk bejárni, amely körülbelül 15 kilométer hosszú. Laza túrára számítson mindenki, szeretnénk az új túrázókat megismerni, a régieknek pedig egy kis felvezetést tartani. Reméljük az idő is velünk lesz majd, ennek ellenére mindenki készüljön megfelelő ruházattal esőre, hidegre. Idén is folytatjuk a geoládázást, ha ti is szeretnétek, akik pedig még nem ismerik, azoknak a szeptember amúgy is kiváló alkalom lesz ennek a megismerésére. Volt már példa rá, hogy sötétedés után értünk ki az erdőből, de most ez a veszély sem fenyeget minket, mivel a táv is rövid és naplemente is nekünk kedvez még az idővel. Rendszeres túrázóinknak van kéktúra pecsételő könyve, amellyel igazolható, hogy teljesítitek a távokat. Aki szívesen velünk tart többször, de még nincs pecsételő könyve, annak ezt is megvesszük mi egyben. A könyv ára 1500 Ft.

A túra napján reggel 8:00-kor találkozunk a Szentlélek téren, ahonnan a 218-as busszal megyünk majd tovább közösen a Rozália téglagyárhoz, majd onnan kezdjük meg a túránkat Hűvösvölgy felé. Délután az érkezés 17 óra körül várható, a hűvösvölgyi gyermekvasút végállomásánál. A túra pontos árait megtaláljátok a jelentkezésnél. Bármi kérdésetek van, forduljatok hozzánk bizalommal!

Jelentkezni ezen a linken tudtok, ahol a jelentkezés teljes menete le van írva: https://goo.gl/forms/2jHs0sb4Ypz5gWW93

Várunk mindenkit,
A Kéktúra csapat

Kéktúra az új tanévben is

Kéktúra az új tanévben is