Negyedik.

Avagy mese az Eötvös-szellemről. A diákokról és a mélygarázsról, karcos CD-kről. A csapatszellemről és a küzdőszellemről, a közös éneklés erejéről, illetve az üres ígéretekről.

Pártprogram 3. rész – Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság

Kedves Diákok!

Az alábbiakban pártunk, a TETT harmadik programpontját olvashatjátok, melyben az iskolai érdekképviseletről, arra vonatkozó megoldásainkról szól, valamint a DÖ egyéb feladataival kapcsolatos terveinkről is. Szeretném leszögezni, hogy programunk ezen eleme hosszú ideje várja, hogy napvilágot lásson, és nem tekinthető más jelöltek programjára adott válasznak. Nem is ez a szándékunk. (Ha épp nincs időd végigolvasni, fusd át a vastagbetűt, vagy lapozz a végén található „Röviden” címszóig. :)

Tényleg halott volna Verne?

Tisztán emlékszem rá, ahogy anyával bementünk a battai könyvtárba, és mazsolázás közben ráleltem az Utazás a Föld középpontja felé című könyvre. Ott helyben elkezdtem olvasni, és nem bírtam letenni. A könyvtár 18-kor bezárt, én pedig alig akartam elmenni. A könyvet persze kikölcsönöztük, így otthon is folytattam az olvasást. A rá következő napon elbicajoztam a mamámhoz, akinél az olvasáson kívül semmit sem csináltam, így szegény kicsit megsértve érezte magát. Hogy még aznap, vagy csak másnapra olvastam ki teljesen, már nem tudom. Mindenesetre a könyveit azóta gyűjtöm.

Verne a maga korában furcsa álmodozó volt: tengeralattjárókról, az egész világot behálózó kommunikációs rendszerről és űrutazásról írt a gőz és a szén korában. Aztán mégis: nagyjából száz évvel a francia író halála után az "irracionális víziók" a mindennapjaink részévé váltak. 

Ezt üzenném mindenkinek, aki szerint nagyot esik, aki nagyot álmodik.

Harmadik számú nem-ígéretem, mert ezzel nem ígérek semmit.

Bocsánat, de most jön egy rövid kitérő, amit csak azok olvassanak el, akitől az alkotmánymódosítási javaslatommal kapcsolatos kritikákat kaptam:

Felebarátaim! Elolvastátok ti egyáltalán az előző cikkemet? Direkt arra hegyeztem ki a mondandómat, hogy nem az Alkotmány a hibás azért, hogy a DÖ parlamentje (vagy akár az egész DÖ) pillanatnyi formájában egy nagy kalap szar, hanem azt írtam le jó sok sorban, hogy a bevett gyakorlatok a hibásak. Mellékesen odaírtam az utolsó bekezdésbe, hogy ehhez módosítani kell az alkotmányt, azonban valamiért mégis mindenki ezen triggerelődött. Miért? Hiszen az a módosítás csupán azt tartalmazta, amit fentebb leírtam. Ha reformterveimen akadtok ki, megértem. De így? Valamiért az lett az érzésem, hogy el sem olvastátok rendesen a cikkemet.

(Tudom, ez a gyanúsítás minden esetben alaptalan, hiszen az Eötvösbe csakis teljesen politikailag korrekt, tüneményes, figyelmes diákok járnak.)

So it has begun

So it has begun

Pártprogram 2. rész - Tartalmas Eötvös Tanévért Társaság

Kedves Diákok!

Az alábbiakban a Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság második programpontját olvashatjátok. Amennyiben kevés időd van, a Bevezetést könnyedén átugorhatod, vagy átfuthatod a vastag részeket. Később azért érdemes elolvasnod a teljes programpontot is. ;)

WU nyílt nap

Tavaszi nyílt nap a Bécsi Közgazdaságtani Egyetemen (Wirtschaftsuni) angol és német képzéseknek egyaránt.

Tisztelet a Mesternek!

Mit akar Bocó?

Hali,

(Örülök, hogy van aki elolvassa ezt, mert akkor már nem dolgoztam tök fölöslegesen. Köszi.)

Szóval, a 2019-es DÖ elnökválasztás egyik elnökjelöltje vagyok, és mivel már Illés is beindította a saját (és láthatóan szub-optimális párttagjai (bocsi)) kampányát, arra gondoltam, én is eltolom a seggemet a gép elé és rögtönzök valamit.

Interjú Zsíros László Róberttel, a Szertár alapítójával

Interjúm Zsíros László Róberttel, a Szertár tudománynépszerűsítő Youtube csatorna és podcast ötletgazdájával.

Ezúttal milyen aljas ármányra készülhet Zétény?

Tekintettel arra, hogy amikor legutoljára megosztottam ebben a csoportban egy DÖ-vel kapcsolatos cikket, azzal majdnem polgárháborút okoztam, ezúttal kikapcsoltam a szobámban napi 24 órán át 200 decibellel üvöltő  végtelenített Marseilles albumot, hátha így nyugodtabban tudok cikket írni, elfedve ezzel gonosz, anarchista jellemem. 

Ha akkora hérosz vagy, hogy ez a pár sor és a nevem még mindig nem riasztott el az olvasástól, akkor figyelmedbe ajánlom, hogy csak kis eséllyel fogsz ép elmével, elfogadható mértékű belsőszervi sérülésekkel és három végtaggal a cikk végére érni. 

Pártprogram 1. rész - Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság

Diákok, figyelem!

Sok szeretettel köszönt benneteket a TETT, vagyis a Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság! Pártunk a diákönkormányzat honlapján, ehhez hasonló formátumban, illetve Facebook-oldalán fogja közzétenni hivatalos pártprogramját, több lépcsőben.

Na, de kik is vagyunk mi? Mik a céljaink? És mik a terveink a DÖ-vel, ha szavazatotokkal belénk vetitek a bizalmatokat?