III. Globális klímasztrájk

Honlap Főszerkesztőség    2019-09-17 15:54:51

tüntetés 2019

10 nap múlva kezdődik a harmadik globális klímasztrájk. A regnáló DÖ kormány egyértelműen támogatja a kezdeményezést, a kérdés, hogy akarunk-e közös iskolai fellépést az ügyben. A bejegyzésben röviden erről lesz szó. 

Szeptember 27-e pénteki napra esik! 

A szervezők leírása alapján (az esemény Fb oldalát ide kattintva éred el) röviden erről lenne szó:

A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk drasztikus változásának korában élük, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra is szükségünk van!

Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni! Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb veszélyt jelent. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni.

valamint

Hozzatok kreatív, pártpolitikai utalásoktól mentes transzparenseket!

Az esemény erőszakmentes, békés, és gyermekbarát - hiszen a legfiatalabbakért és legártatlanabbakért kell most leginkább kiállnunk, ők fogják legjobban megszenvedni a mai rövidlátó döntéseket.

 A cél tehát az lenne, hogy a létszámunkkal adjunk hangsúlyt az eseménynek, érjük el a média visszhangját! Ez az egy tüntetés bizonyára még nem lesz nagy hatással, de ahogy telik majd az idő, az egyre duzzadó események előbb-utóbb politikai lépéseket kell, hogy kiváltsanak.

Mit akar a DÖ Kormány?

Azt, hogy az egész Eötvös egységesen lépjen fel az ügyben. Az igazgatóval múlt hét szerdán érintettük a kérdést, ha rendesen megszervezzük, megindokoljuk a részvételi szándékunkat és mindezt időben tető alá hozzuk, akkor az igazgatóság részéről is támogatást kapnánk (pl. hiányzások kollektív igazolása). 

Ha erre nincs igény, benne vagyunk abban is, hogy egyenpólót veszünk fel, például zöldet.

Ezen kívül mit tesztek még?

Még most szeptemberben lecseréljük az összes kukát szelektívre, ezt már szintén megbeszéltük az igazgatósággal. Innentől kezdve csak a folyosókon lesznek kukák, 1-1-1 papír, műanyag és vegyes. A suliból hetente viszik el a szelektív szemetet, szóval ez szuper. Beszerzünk még egy PET-palack prést is, de ez valószínűleg csúszni fog.

Összefoglalva tehát,

légyszi töltsd ki ezt a formot (két egymondatos kérdés van benne...) hogy a Kormány tudja, mit szeretnétek! Aztán ezek alapján majd elkezdünk egyeztetni az iskolavezetőséggel, hogy mi miként legyen. Akárhogy is, veszíteni semmit sem veszítesz, ha kitöltöd a formot! ;)

A formot ide kattintva éred el

Köszi, puszi,

Megjegyzések