Szerkesztőség bemutató - Honlap Főszerkesztőség

Honlap Főszerkesztőség    2017-08-20 20:31:09

Honlap szerkesztőség bemutató Facebook

A honlap első szerkesztőség bemutatójában a Főszerkesztőség áll a középpontban. Hogy mi a célja és kik a tagjai, rövid ismertetőnkből kiderül.

A Főszerkesztőség a legrégebbi "bureau" a honlap kódjában, aminek szerves része, ugyanis minden másik szerkesztőség ennek van alárendelve alszerkesztőségként közvetetten vagy közvetlenül (jelenleg egy alszerk. alszerkesztősége az alszerk. "szülőjének" is alszerkesztősége).

Ennek szerkesztőségnek a vezetői az oldal fő moderátorai vagy adminisztrátorai. Jelenleg ők a Honlapfejlesztők, de hosszú távon remélhetőleg ez egy külön csapat lesz, aminek tagjait a DÖ Parlament választja majd meg. Terv szerint tagok lesznek a legfontosabb szerkesztőségek/szerkesztőségcsaládok vezetői is, köztük a DÖ legfontosabb méltóságai.

Mi a Főszerkesztőség célja? Az Honlap struktúrájából adódó szerepe mellett tartalmi szerepe is lesz. A legfontosabb bejelentések a Honlappal kapcsolatban itt lesznek közzétéve és sok olyan kiemelt hír is itt lát majd napvilágot, ami az Eötvössel kapcsolatos, de nincs szerkesztősége annak a csoportnak akik kiadták. Utóbbi származhat a pl. az iskolaigazgatóságtól, a nevelőtestülettől, a titkárságtól, a könyvtártól, a büfétől. Ha esetleg jelentősen megnőne az ilyen közlemények száma, akkor azoknak (elsősorban az EJG-hez nem szervesen kötődő csoportok tartalmainak) lehet, hogy egy Vendégszerkesztőséget hozunk létre.

Ez a cikk a Honlap Főszerkesztőség által készített szerkesztőség bemutatók egyike. A következő hasonló cikkben a "Developers' Blog"-ot, azaz a Fejlesztők blogját mutatjuk be. 

Megjegyzések

Régi (http) kommentek