Elindult a nyílt béta! - Az Eötvös DÖ Honlap új mérföldköve

Honlap Főszerkesztőség    2017-08-15 18:00:00

Honlap #johonlap béta teszt Facebook Epic

A Honlap ezennel a béta fázisának utolsó korszakába lépett. Itt elolvashatod, hogy mi történt az elmúlt évben és mi vár az Eötvös új közösségi hírportáljára a következőben.

Honlapunk története 2016. augusztusában kezdődött, amikoris az akkori DÖ Kormány legtöbb projektjét felügyelő kabinetfőnök és egy osztálytársa elkezdték a gyakorlatba ültetni egy elképzelésüket, ami valami ilyesmi volt:

Csináljunk egy olyan DÖ honlapot, ami teljesen saját (nem wordpresses vagy hasonló, hanem Eötvös-diákok alkotása), más diákönkormányzatokétól eltérően legyen olyan, ami folyamatosan frissül, és a jövőben akár minden eötvösös dolog fellelhető legyen rajta.

Ehhez persze szerkesztői felületet is kellett, sőt hamar kiderült ez lesz a munka nagy része. Így történt az, hogy a mai napig nincs naptár, mobilra és tabletre optimalizált nézet, adminkonzol és fórumról ne is beszéljünk. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy óriásit fejlődött a lassan alakot öltő honlapunk, annyira, hogy meg se merjük mutatni koncepciókat és a pre-alpha kori screenshotokat. Legyen elég annyi, hogy volt főoldal, a DÖ-s informatív oldalak elődjei és lehetett regisztrálni, bejelentkezni, adatokat módosítani.

Az alpha fázis a mai szerkesztőségi és posztrendszer alapjaival kezdődött, amikor már lehetett bejgyzéseket létrehozni és szépen formázni. A béta kezdetéig annyi dolog, történt, hogy azt nem tudjuk ide leírni, de ide tartozik pl. a parlamenti adminisztrációs rendszer, a galériák (jelenleg már egyik sem működik), a különböző posztmegjelenítő oldalak elkészítése és optimalizálása, a visszajelzés rendszer és a log.

A béta fázis kezdeteiről egészen új cikk szól, ezt itt elolvashatjátok.

Ami pedig azóta történt, a kiderül a fejlesztői naplóból (ez jelenleg nem mindenkinek elérhető, ugyanis a Kormány titkos projektjeivel van tele, és senki nem csinált olyan verziót, amiben ki vannak feketítve a bizalmas információk).

És most mi lesz?

Most, hogy elkezdődött a nyílt béta, elkezdjük fokozatosan egyre több helyen meghirdetni, hogy itt tartunk és lehet jönni beköltözni a szerkesztőségekbe. Már van sok szerkesztőség, ami placeholderként tartja a helyet egy-egy ismert diákkörnek, DÖ-s csoportosulásnak, vagy másnak. Ezen kívül létre lehet hozni újakat és szinte minden tervezett módon módosítani lehet szerkesztőségeket.

Legyen az a Sulirádió, az Eötvös Diák, az Eötvös Média, a MUN-klub, Színjátszókör, a Színház Kör, a Kórus, a Csengettyűszakkör, az IKSZ, a SZIA, a Kórházsuli, a Kéktúra, a Tábvez, a GH, az R-gárda, a Vitakör, egy DÖ-s párt, sportcsapat, egy lelkes osztályközösség, gittegylet, öregdiák szervezet (Baráti Egyesület, BEcsületes Emberek BAráti SZövetsége), tanári társaság, támogatói egylet: szerkesztőséget kaphat a DÖ honlapon és ezért kérünk mindenkit, hogy aki ilyennek tagja vagy ismer olyanokat, akik tagjai, szóljanak az ilyen csoportok vezetőinek a lehetőségről.

Megjegyzések

Régi (http) kommentek