Dev ajánlók - youtube csatornák

Developers' blog    2017-11-25 12:51:33

ajánló youtube szabadidő fejlesztés tanulás

Elindult a kultúr blog itt, az e5vosdo.hu-n, azonban, az, hogy ezen mennyi tartalom lesz, csak az Eötvös diákságán múlik - reméljük minél több. Addig is szeretnénk kicsit más témában is éreztetni, hogy a DÖ honlap nem csak a DÖ-ről, hanem a diákság egészét érdeklő témákról kell, hogy szóljon. Ezért íródott ez a cikk, egy rövid ajánló egy honlapfejlesztő néhány kedvenc youtube csatornájáról, ami lehet, Nektek is megtetszik.

Az Eötvösben nagyon büszkék vagyunk a diákéletre, hogy itt közösségben szeretünk leginkább szórakozni - de be kell ismernünk: nem mindenki így gondolja és a többiek se féltétlenül mindig. Nagyrészt talán abban egyetértünk, hogy tanulni viszont úgy a legjobb, ha közben észre se vesszük, hogy ezt tesszük, mert annyira elmerültünk valamiben, hiszen érezzük, hogy ez tényleg érdekel minket. Utána pedig úgy érezzük, az egészet értjük. Egy (viszonylag magányos) módja lehet ennek, hogy ezt maximumra pörgessük kényelem szempontjából, a kedvenc youtube csatornáink 5-20 perces (azaz rövid) informatív videói. Nem biztos hogy a leghasznosabb dolgokat tudjuk meg belőlük és lehet vitatkozni azon, mennyit is jegyzünk meg belőle, de ha olyan, akkor legalább élvezzük. Ha pedig szereted az ilyesmit és tudunk Neked újat mutatni ezen a téren, akkor már megérte ez az ajánló, mégha ez a bekezdés egy kicsit értelmetlenre sikerült is.

A csatornák sorrendje lényegtelen az ajánló szempontjából. Ami hamarabb jutott eszembe az került be.

1. Numberphile

https://www.youtube.com/user/numberphile/videos

Nincs mese, akit tényleg érdekel a matematika gyönyörű világa, aminek sokszor nincs sok köze az órán tanultakhoz, annak ez alap.

2. Historia Civilis

 

Ez a logó nagy eséllyel kevesebbet mond, jóval ismeretlenebb csatornáról van szó. Ókori politika és hadtörténet szerelmeseinek kihagyhatatlan. Sajnos ritkák a videók, nehéz a hosszú várakozás.

3. Wendover Productions

Szintén túl ritkán jönnek az új videók, de mindig valami jó. Különösen, ha az repülőkkel és más közlekedési eszközökkel kapcsolatos. Szerencsére már van egy másodlagos csatornája, ami Half as Interesting néven fut.

4. CGP Grey

Egy hasonló csatorna, talán változatosabb, érdemes megemlíteni a választási rendszerekről és filozófikus kérdésekről szóló rövid és közérthető videókat.

ha figyeltél, akkor észrevetted, hogy már volt 5. Ennyi elég is mára..

 

 

Megjegyzések