Az oldal témáiról

Developers' blog    2017-08-16 07:01:00

Honlap #johonlap téma perzsák Bronzbagoly MUN jelölés kampány szavazás beiktatás e5vos.hu ejg.hu párt Magnum Opus Kammermann bürokraták

Észrevettétek, hogy mennyiféle színnel jelennek meg a honlap egyes elemei, attól függően, hogy melyik szerkesztőséghez tartozik az oldal, amit nézel? Ez a témarendszerünknek köszönhető és ebben a cikkben többet megtudhatsz róla.

Kezdetben az egyetlen téma a honlapon a "E5vös Gold" volt. Ez adott egy úgynevezett "accent" colort pl. a fejléc második sorának és a címkéknek. Előbbinél és pl. a gomboknál egy "Highlight" colort is használunk, ez a kiemelő szín általában akkor jelenik meg, ha rámész az egérrel.

A témarendszernek köszönthetően ma már nem minden oldal E5vos Goldban pompázik, sőt jelenleg csak a Talált Tárgyak használja, hiszen annak a dizájnjában ez dominál. A második témánk a Basic Orange volt, de ez még mindig a témarendszer előtt, bár utána is egy darabig a Főszerkesztőség és a független oldalak témája volt.

Ma, ahogy a képen is látható, a szerkesztőség vezetők több, szakszerűen elkészített témából választhatnak. Köztük van az EJG Blue, ami az ejg.hu kék árnyalatait használja, vagy például a Bagoly Bronz, ami a Bronzbagoly blog meghatározói színeivel operál. Eddigi témáink a fejlesztők szerint sem csodaszépek, de legalább eötvösösök.

Érdekesebbek azok a témák, amiket egy diákkör meglévő dizájnjához igazítottunk:

  • A MUN Blue, magától értetődő
  • A Táborvonatzöld, szintén
  • A Kammermann red, a kammermann-kampány színei (ez a téma jelenleg nem elérhető, mert elavult elemek vannak benne)
  • A Bureaucrat Blue, az eötvös bürokrata párt színei, valamint
  • Az Opus Rufus, a Magnum Opus DÖs pártnak dedikált téma

Van még pár téma amiről nem beszéltünk:

Amikor a felhasználó direkt azt állítja be, hogy ne legyen téma, az feketés-szürkés árnyalatot jelent.

A 2017-es elnökválasztás idejére 3 új téma készült, a Nomination, a Red Champagne és a Vote Green. Ezeket az elnökválasztást hirdető plakátok színei ihlették.

Régebbi témák között szerepel olyan, ami a SZIA programajánló, valamint az e-napló színeiből készültek.

És mi ez a zöldes alaptéma? Amennyiben nem kapunk rengeteg olyan visszajelzést, hogy nem tetszik, ez lesz a Honlap fő témája, vagy legalább a nyílt béta fázisé, Persian Green névre hallgat.

Megjegyzések

Régi (http) kommentek