Látogatás a Jedi templomban II.

Developers' blog    2017-08-15 17:52:06

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban #johonlap Jedi Obi-Wan Kenobi

A korábbi Látogatás a Jedi templomban című cikkünk folytatása.

Zett, ifjú vezetőm ég a vágytól, hogy megmutassa kedvenc helyét a hangárt. Én viszont az egyik toronyba szeretnék felmenni, ami a hivatalos programnak része is. Egyességet kötünk: felmegyünk a Jedi Tanács tornyába, de nem időzünk ott sokáig, majd utána megyünk egyenesen a hangárba. Zett azt állítja saját vadásza is van. Ezt nem igen hiszem el, de mindenestre majd kiderül. Irány a torony!

A főfolyosón megyünk egy elágazásig, ahol jobbra fordulunk és bemegyünk egy nagy márvány kapun. Lenyűgöző látvány. Az ide-oda rohangáló Jedik ügyet se vetnek rá, már biztos megszokták. Hogy lehet ezt megszokni??

Zett öles léptekkel halad előre, nagyon siet. Én viszont jobbra-balra nézek, lassan lemaradok... Jobbra a félig nyitott ajtó mögött mintha egy gyönyörű zöld esőerdő lett volna! Vissza kell mennem, ezt látnom kell! Ne, becsukták az ajtót. Mindegy, bemegyek. "Uram, uram! Oda nem mehet be!" - hallom Zett hangját, de csak távolról. Valami köd lehet közöttünk... Nyitom az ajtót. Oh, egy templom őr lép ki. Felemeli a kezét, fegyvertelenül, de egyértelműen jelzi, hogy nem mehetek tovább. Nem mehetek be. Ez az arctalan maszk, olyan személytelen és érzéketlen. "Hát nem érti, hogy nekem ide be kell mennem! Ilyen gyönyörűt még nem láttam, soha! Hadd lássam még egyszer! Csak egyszer...

Zett megfogta a kezemet és magával húzott. Már vagy 12 szintet lépcsőztünk mire teljesen kitisztult a fejem. Zett azt mondja, hogy nem csodálja, hogy be akartam menni az Ezer Forrás Termébe, de a belépés szigorúan tilos mindenkinek, aki nem tagja a Rendnek. A legfiatalabb padawanokat sem szokták beengedni. Maga a Templom is szakrális hely, de ha lehet ez a terme még inkább. Én nem értem ezt. Pont a legcsodálatosabb termet zárják el?!

Végre liftbe szállunk, elég volt már a lépcsőkből. Kilépünk a liftből, bemegyünk a Jedi Tanács termébe. Most teljesen üres. Lélegzetelállító Corusant látványa. Annyira más, mint a templom belseje volt. Jól esik látni a nyüzsgést, a rendezetlenséget. Különösen az Ezer Forrás óta mintha a templom nyugalma már-már rám nehezedett volna. Fellélegzem látván természetes közegemet.

Tényleg szép a Tanács terme, de Zett már ráncigál tovább. Nagyon meg akarja mutatni a hangárt.

Tulajdonképpen engem is érdekelnek az áramvonalas hi-tech Jedi vadászok. Mindössze egy 4 perces liftezés, majd 75 lépcsőfok, és már meg is érkeztünk.

A hangár ajtaját is két templomőr őrzi, de látszólag oda se figyelnek, mi történik körülöttük. Nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy egyikük vak. Vagy mindkettő.

Végre, a hangár.

Az egyik részlegben vadászok, a másikban Gunshipek sorakoznak. A háború előtt csak vadászok voltak...

Zettnek nincs vadásza, ahogy azt gondolhattuk is, mindössze a mestere gépével, egy Delta 7B-vel repült. Persze ez sem kis dolog, hogy már vezethet vadászt, méghozzá ilyen kifinomult darabot. Ő viszont már sóvár szemekkel nézi Obi-Wan Kenobi mester (a hadseregben tábornok) Eta-2 Actis vadászát. A Jedi rend új szerzeményei valóban túlszárnyalják elődeiket. Úgy tudom újabb tucat Eta-2 beszerzése esedékes. Honnan szerzi a Jedi rend a pénzt ehhez a megrendeléshez, ehhez a templom-komplexumhoz, az egész szervezethez?

Megéheztem, Zett elkísér a kantinhoz.

Folytatása következik! Ezeréves SólyomEzeréves Sólyom

Megjegyzések

Régi (http) kommentek