Látogatás a Jedi templomban

Developers' blog    2017-06-20 09:35:00

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban Jedi #johonlap

Egy felejthetetlen látogatást tettünk a Béke őreinek szentélyében e vészterhes időben...

Galaxis-szerte dúl a háború. Rendszerek ezreire borul a csaták árnyéka.

Ám reggel, amikor feljön a nap a Coruscanton megvilágítva e pezsgő, hatalmas és lenyűgöző várost, egyszerűen képtelen vagyok a háborún aggódni. És most nem is kell. Az utam a Jedi templomba vezet. 

Ezt a monumentális épületet több ezer éve kezdték építeni a Jedi rend tagjai, arra a dombra, amelyet Coruscant lakói adományoztak nekik, hogy őrizzék a Köztársaság és az egész galaxis békéjét. Ezt a dombot átfonja az Erő világos oldala, így ideális hely a Rend ifjú tagjainak kiképzésére. A világos oldal ereje itt megvédi őket a rossz delejes csábításától, vagy legalábbis a mesterek ebben reménykednek.

Az épület helyet ad a Rend irányító szervének is, a Jedi tanácsnak, élén a nagymesterrel, Yodával. A tanács további ismertebb tagjai: Mace Windu mester, Ki-Adi Mundi mester, Plo Koon mester és Kit Fisto mester.

A kis kitérő után mostmár ideje lenne bemenni, de nem enged el a templom látványa. Innen, a tövétől nézve még százszor, ezerszer nagyobbnak tűnik. Tudtommal nem vagyok Erő-érzékeny, de szinte érzem a Jedik erejét, ahogy összegyűlik a templomban, majd átfolyik rajtam...

Mostmár tényleg be kellene menni.

A hatalmas kapun átjutva hiába is keresek recepciót vagy portát. Két fehér ruhás, maszkos templomőr áll két oldalt, de ügyet se vetnek rám. Ám egy körülbelül nyolc éves fiú elindul felém a nevemet kiáltva. Bár a fiú kicsit zavarosan beszél, néhány mondat után rájöttem, hogy az Arhívum vezetője, egy Jocasta Nu nevű Jedi feladata lett volna, hogy fogadjon, de halaszthatlan dolga akadt, így a fiút (Zett Jucasson, ember, barna haj, kék szem, kb. másfél méter magas) küldte maga helyett. Amint lehet ő is csatlakozik.

Elkezdődik a sétám a templomban ifjú vezetőmmel. Melletünk több tucat Jedi halad el, emberek, twi'lekek, rodiaiak főként, de más fajból is vannak a templomban. Egyeteln közös bennük, hogy mind érzik az Erőt. Végigmegyünk a gyönyörű főfolyosón, megcsodálom a márványoszlopokat, az óriási teret. Az egésznek van valami letisztult szépsége.

Első állomásunk az ifjak kiképző részlege. Zett nagy hévvel magyaráz valamit a kiképzésükről és arról, hogy ő padawan, de még nincs mestere, én viszont az alacsony, öreg zöld mestert nézem, amint a fiatal tanítványaival meditál. Biztos vagyok benne, hogy ő is lát engem, bár a szeme, mint a többieknek, csukva van.

Zett azt mondja, hogy most nem zavarhatjuk a nagymestert, de később biztos örömmel fogad. Én is így érzem.

A következő szobában Fisto mester fénykardozik egy twi'lek és egy duros lovaggal. A mester két kardot forgat egyszerre, egy zöldet és egy kéket, a lovagoknál egy-egy kék szablya van. Ha valódi harc lenne, a twi'leket már többször kettészelhette volna a zöld penge. De nem az. Zett megmutatta a saját kardját. Világos kék színű, pengéje majdnem akkora, mint ő maga. De nem mosolyodom el. Illetlenség volna, főleg azok után, hogy azt is elmondta, hogyan szerezte a királykék kristályt az Illum bolygó egyik jeges barlangjában. Furcsa, hogy a kristály királykék, a penge viszont sokkal halványabb.

Folytatása következik... Ezeréves Sólyom

Megjegyzések

Régi (http) kommentek