Szupertank a Geonosison

Developers' blog    2017-03-21 18:22:38

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban Galaktikus Köztársaság Honlap

Felszíni offenzíva a Geonosison - Szeparatista szuper tank - Köztársasági előrenyomulás megakadt - Frontvonal két hete nem mozdul - Teljes köztársasági hírzárlat - Tudósítónkat elfogták és hadbíróság elé állítják

A köztársasági erők (lásd korábbi cikkünkben) elsöpörték a bolygót védő szeparatista flottát, majd megkezdték a felszíni offenzívát. Habár a Geonosis kopár vidéke a Konföderáció csapatainak (köztük a jól ismert csatadroidokon kívűl geonosisiak is vannak) ideális, helyismeretük segíti őket, a köztársaságiak több kisebb támaszpontot, valamint gyárat elfoglaltak.

Anakin Skywalker tábornok a szeparatisták ellen(kép)

A központi gyárkomplexumot elérve azonban kellemetlen meglepetésben volt része a Jedik által vezetett seregnek: a szeparatisták legújabb fejlesztésével, egy mozgó páncélozott rakétavető egységgel, vagy ahogy a köztársaságiak elnevezték: szupertankkal. A gyárkapun kivonuló szupertankok elsöpörték a klónok első vonalait, ám a Jedik beavatkozása megmentette a helyzetet, a gyár hídjának felrobbantásával pedig a kiküldött szupertankokat is sikerült megsemmisíteni.

szupertank oldalról(kép)

A front azóta nem mozdult - számolt be tudósítónk, akit nem sokkal ezután saját katonáink elfogtak és hadbíróság elé állítanak.

Aethersprite fedőnevű tudósítónk már többször került összetűzésbe a hatóságokkal, pedig mindössze a tisztelt olvasókat igyekezett az őket megillető információhoz juttatni. Az utóbbi időben kritikusabb cikkei és beszámolói a legmagasabb körök nemtetszését váltották ki, Sheev Palpatine főkancellár személyesen marasztalta el. A Köztársaság hanyatlása ellenére azonban eddig még nem volt példa arra, hogy sajtómunkatársat hadbíróság elé állítottak volna. Minden információt zárolt a hadsereg, de amint bármi kiszivárog rögtön tájékoztatjuk Önöket.

Aethersprite az Erő legyen veled!

(Kérjük a kommentekbe ezúttal csak együttérzésüket fejezzék ki és hanyagolják a "vesszen a kancellár" és hasonló szókapcsolatokat. Köszönjük!)

Megjegyzések

Régi (http) kommentek