Pártprogram 4. rész – Tartalmas Eötvös Tanévért Társaság

TETT    2019-03-02 20:57:19

párt szabadidő szabadnap diák szavazás választás sport

Kedves Diákok!             

Az alábbiakban egy igencsak nagyszabású tervünkről olvashattok. Nem egy légből kapott ötletről, hanem egy eltűnt, de nagyszerű hagyományról. Olyasmiről, ami nemcsak az adott pillanatot, de az egész év végi időszakról kialakított szemléletünket is megváltoztathatná. Érdemes átfutni. ;)

(Az alábbi képen Katona Illés elnökjelöltet és Csedő Balázs alelnökjelöltet láthatjátok.)
 

Mi az a Sportnap?

Erre nehéz lesz válaszolni. A sportnapról inkább a felsőbb évfolyamosok, és az öregdiákok tudnának mesélni. Én még nem éltem ilyet, viszont – amint hallottam – közkedvelt program volt a diákság szemében. Az alapkoncepció egy júniusi tanítási nap feláldozása volt a sportolás, a közös mozgáskultúra kedvéért. Volt már tematikus, vízi sportokat kínáló év, de hagyományos sportrendezvény is. Gyakran vegyítve volt egyfajta kulturális nappal, ahol az osztályok múzeumokat látogattak. (A felsőbb éveseket itt kérném fel arra, hogy kommentben meséljenek még személyes élményeikről, tapasztalataikról.)

 

Nyáron sportolni kell!Nyáron sportolni kell!

Nyáron inkább sportoljunk!

 

És ezzel most mit kezdjünk?

Szerintünk egy tanítási nap – ráadásul az uborkaszezon küszöbén – megéri az árát. A feszültség „kimozgása” magunkból bizonyítottan a legjobb gyógyír minden levertségre. Szeretnénk, ha ez a hagyomány visszatérne az E5vös világába, és a későbbi generációk még tovább fejlesztenék ezt. Íme, az alapkoncepció:

Délelőtt, nagyjából 9-től (juhú, végre alhatok!) interaktív egyénisport-rendezvények folynának a tornateremben. Mit is értünk egyéni sport alatt? Ez takarhat harcművészetet, táncot, akrobatikus sportokat, és sok minden mást. A lényeg, hogy minden sporthoz a terület szakembereit hívnánk, akik a Nagytornateremben tartanának nagycsoportos, interaktív foglalkozásokat, nagyjából fél órában. Meg tudjuk érteni, ha fiúlétedre nincs ínyedre a zumba, vagy leányként a karate foglalkoztat kevésbé. A részvétel regisztrációhoz lenne kötve, így minden foglalkozás résztvevőinek jut majd élettér, és te sem maradsz le arról a foglalkozásról, amelyben igazán ki szeretnéd próbálni magad.

Eközben persze az egész iskolában zajlana az élet: rekordok megdöntése, szellemi sportok, és persze csapatsportok minden mennyiségben. Ehhez számos helyiség a rendelkezésünkre áll, például a Dühöngő, a Pingpongterem, a Kistornaterem, illetve az udvar. Így olyan sportok, mint a kosárlabda vagy a karamu biztosan nem maradnának el. Ezalatt a Büfé természetesen végig nyitva állna, hogy a 13 óra körüli ebédig – vérrel, verejtékkel – ki lehessen bírni a napot. Mivel a program tanítási időben zajlana, az iskola épületét csak a program végeztével, vagy igazolással lehetne elhagyni. Unatkozni azonban biztosan nem fog senki, emiatt ne izguljatok. ;)

A program koradélután véget érne – azok számára, akik hazamennének. Ezután kivonulnánk a Margit-szigetre, és világra szóló métabajnokságot csapnánk. Ez persze kiegészülhet délutáni röpizéssel a Tornacsarnokban, illetve bármilyen más versennyel, amire érdeklődés mutatkozik.

 

Neked nincs hiányérzeted?

Nekem biztosan! Hol a foci??? Hiszen azt nem lehet csak úgy besűríteni két tánc közé. Erre egy egész estét rá kell szánni! A program záró eseménye a régóta ígért, második félévi 12 órás foci bajnokság lenne a Tornacsarnokban (!), a jól megszokott társas-, filmnézős és alvószobákkal kiegészülve.

 

Akarunk 12 órást!

 

A ti segítségetek kell!

Ne feledjétek, hogy a program egy teljes tanítási napot igénybe venne, így ennek a megpályázását minél előbb el kell kezdenünk. Mivel ilyen program régen volt, a megvalósítás – a tanári kar engedélyének függvényében – kétséges. Fontos tehát, hogy a diákság megmutassa, hogy valóban szeretné ezt a programot.

Hogyan tudom megmutatni? A program tervezete a TETT kampánycsomagjának részét képezi. Így a legfőbb eszköz, amellyel segíteni tudod a program megvalósulását: a szavazatod. Természetesen a programot nektek szeretnénk megszervezni, így a ránk történő szavazás nem feltétele annak, hogy a program létrejöttéért – az esetleges leendő elnökkel (és kormányával?) együttműködve - mindent megtegyünk. Amennyiben viszont megnyerjük a választásokat, az már önmagában erős jelzést hordoz a tanári kar felé, hogy a diákság lelkesedik ez ötlet hallatán, és növeli az esélyeinket.

Diákok, ideje összefogni!

 

Ha Magyarország egyik legjobb elitiskolája szerinted is felelősséggel tartozik a természeti környezet iránt, figyeld a DÖ Facebook-csoportját, hogy ne maradj le a következő programpontunkról sem!

Üdvözlettel: a TETT csapata

Megjegyzések