Pártprogram 2. rész - Tartalmas Eötvös Tanévért Társaság

TETT    2019-02-12 21:46:12

elnök párt választás program szavazás Eötvös

Kedves Diákok!

Az alábbiakban a Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság második programpontját olvashatjátok. Amennyiben kevés időd van, a Bevezetést könnyedén átugorhatod, vagy átfuthatod a vastag részeket. Később azért érdemes elolvasnod a teljes programpontot is. ;)

 

Bevezetés

Örömmel látjuk, hogy a Diákönkormányzat vezetésére nem mi vagyunk az egyetlen jelentkezők. További két egyén (Bocó és Zétény) is vállalkozna az elnöki posztra, akik esetleges megválasztásuk után – minden kétséget kizáróan – hatékony csapatot szerveznének maguk köré. Stílusban hiányt egyikük sem szenved, ötletekben és megoldásokban viszont annál inkább, így szívesen látnánk programjuk esetleges folytatását, a méltó és izgalmas küzdelem érdekében. Köszönjük eddigi munkájukat.

Mi pedig addig is megismertetnénk benneteket fő céljainkkal a jövő évre vonatkozólag. A diákélet, úgy hisszük, virágzik iskolánkban, nyitott szemmel járó tanulóink számára megannyi lehetőség adódik az élet rengeteg területén. Szabadidős programokban viszont, melyek pusztán a közösségi élet megteremtését és a kikapcsolódást szolgálnák, még van mit fejlesztenünk. Hisszük, hogy ennek orvoslására a DÖ alkalmas leginkább, mi pedig ezt a lehetőséget szeretnénk kihasználni. Elsősorban a jelenlegi programok feltuningolásán dolgoznánk, de újabb lehetőségeket is szeretnénk nyújtani az együttlétre. Egy szó, mint száz, lássuk, mik a terveink!

 

Közösségteremtés

Mint már említettük korábban, az iskolai közösség erősítésének legjobb módja a minőségi időtöltés biztosítása. Megválasztásunk esetén a következő programokat szeretnénk jobbá tenni számotokra:

 

          1. E5vös-napok

 

Az E5N színvonalas megszervezésének ígérete már évek óta a DÖ-kampányok meghatározó elemének számít, hiszen ezek a napok jelentik iskolánk legnagyobb volumenű programját a DÖ hatásköre alatt. Konkrét tervekkel viszont kevés jelentkező villog („ElhozzukalegjobbE5vösnapokat-szavazzrámléci”). Akkor miért is írtuk bele? Mit akarunk létrehozni?

  • Végleges, igazságos és elismert pontrendszert, azok transzparens kielemzését, és nyilvánosságra hozatalát.
  • A szervezés hamarabbi megkezdését, különös tekintettel az információ áramlására, így pedig a DÖ-hétvégére is.
  • Sokszínű és szabadon választott előadásokat, bennük kiemelt témaként a művészetekkel és a reáltudományokkal, tematikus sáv nélkül.
  • A honlapon működő elektronikus pontrendszer megőrzését, fejlesztését.

 

          2. Farsang

 

Az iskolai farsang megszervezését idén is elvállaltuk, a kibővült program azonban még próbaidőszakát éli. Célunk, hogy a diákok a síszünetet követő tavaszi időszakban is szellemi kikapcsolódásra találjanak. Az idei farsang részletes programjával hamarosan jelentkezünk.

 

          3. Tavaszi 12 órás

 

Az ENF a 12 órás foci tavaszi fordulójának meghirdetését ígérte, melynek végkimenetele jelenleg bizonytalan. Mivel azonban látjuk, hogy erre igény van, a program esetleges elmaradása esetén jövőre pótolni szeretnénk a hiányosságot. Felmerült további sportágak bevezetése is, mint a kosárlabda vagy a röplabda. Ezeket szívesen integráljuk a programba, de szeretnénk, ha a központi szerep továbbra is a futballé maradna.

 

          4. Vitakörök

 

A diákfórumok ezen formájának rendszeressé tétele és népszerűsítése nemcsak a mi kampányunkban kap helyet, azonban mi is támogatjuk a diákok intelligens eszmecseréit, sőt a közösség formálásának alapvető eszközeként tartjuk számon. Legyen hát több vitakör izgalmas témákkal, és próbáljunk ki többféle vitatkozási módszert is!

 

          5. Külkapcsolatok

 

Elitgimnáziumként számolnunk kell a többi iskola jelenlétével is, hiszen más sulik diákjainak megismerése élvezetes dolog és fontos tapasztalat egyben. A tavaly májusi számháború a Margitszigeten a Fazekas-diákok ellen kiváló kezdeményezés volt erre vonatkozóan, de tetőpontját még koránt sem érte el a program. Legyenek hát AVE-napok, számháború, vetélkedők, és még sok minden más!

 

        6. Különleges alkalmak

 

Ahogy láthatjátok, javában zajlik a Valentin-napi szívküldés. Hasonló alkalmak, mint a Mikulás érkezése már hagyománynak számítanak iskolánkban, és általában nem a kormány, hanem lelkes diákok szervezik ezeket, akik gyakran még csak nem is osztályuk képviselői. Mivel a külső szervező erő bevonása a közösségteremtés folyamatában igen gyümölcsöző döntés, szeretnénk, ha az iskolában több hasonló lehetőség adódna.

 

Záró gondolatok

Legyen hát ez az iskola igazán mozgalmas, hogy a szürke hétköznapokból kilépve (hú, de közhelyesen hangzik) még több örömet találjunk itt töltött éveinkben! A TETT csapata, szavazatotokkal kifejezett bizalmatok esetén, vállalja a fenti programok színvonalas megszervezését, valamint tárt karokkal várja az új ötleteket, vállalásokat is.

Hamarosan érkezik következő programpontunk, ahol a DÖ-re vonatkozó egyéb terveinkkel ismerkedhettek meg, és megláthatjátok, miként valósítanánk meg a diákok érdekének képviseletét a gyakorlatban. Ne hagyd ki!

Üdvözlettel: a TETT csapata

Megjegyzések