Pártprogram 1. rész - Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság

TETT    2019-02-07 20:34:47

Eötvös elnök párt Kormány program E5N

Diákok, figyelem!

Sok szeretettel köszönt benneteket a TETT, vagyis a Tartalmas Eötvösös Tanévért Társaság! Pártunk a diákönkormányzat honlapján, ehhez hasonló formátumban, illetve Facebook-oldalán fogja közzétenni hivatalos pártprogramját, több lépcsőben.

Na, de kik is vagyunk mi? Mik a céljaink? És mik a terveink a DÖ-vel, ha szavazatotokkal belénk vetitek a bizalmatokat?

Íme, pártunk alapértékei:

 

1. Közösség, érdekképviselet, demokrácia

Célunk minden erőnkkel ellátni, sőt továbbfejleszteni az e5vösös diákönkormányzat fő feladatait: az iskolai közösségteremtést, a diákok érdekének képviseletét, és a demokratikus modell működtetését. Fontosnak tartjuk, hogy a kormány és a parlament, az első két feladatának megfelelő ellátása mellett, utóbbit is végrehajtsa, tehát működése szigorúan szakszerű és alkotmányos legyen. Természetesen fontosabb, hogy mindenkit lekötő programjaink legyenek, de nem szabad megfeledkeznünk erről sem!

 

2. Közös érdek, nemes cél

Hisszük, hogy bár a különböző pártok és elnökjelöltek megközelítése között akadnak eltérések, érdekeink közösek. Célunk az eötvösös diákok jóléte, iskolában töltött életük szebbé és tartalmasabbá tétele. Ekképpen elvetjük a pártok jobb- és baloldali érdekkörökbe sorolását, mivel végcélunkban, az iskolai élet izgalmasabbá tételében nem lehet megosztottság, legfeljebb a hozzá vezető eszközeinkben. Nincs jobb- és baloldal, csupán legjobb oldal létezik! A miénk. ;)

 

3. Minőségi időtöltés, nyitottság

Valljuk, hogy az iskolai közösségteremtés leghatékonyabb módja a tartalmas és széles érdeklődési kört vonzó programokban rejlik. A minőségi időtöltés, a közös élményszerzés felülmúlhatatlan eszközünk, célunk hogy az elkövetkező tanév valóban tartalmas lehessen. Ehhez elengedhetetlen a diákok általános nyitottsága az új, vagy épp a megszokott felé. Csakúgy, mint az osztályok képviselőinek aktivitása, elkötelezettsége. Ennek gyakorlati kiteljesítése egy folyamat, melyet mi csupán elindítani szeretnénk. Egyetlen év alatt ne várjunk csodát! :)

 

4. Hagyomány és fejlődés

Elismerjük, hogy munkánk alapját az elmúlt évek diákönkormányzati képviselői már lefektették számunkra. Igyekszünk hatékonynak bizonyult döntéseik megőrzésére, esetleges hiányosságaik továbbfejlesztésére, valamint új lehetőségek felkutatására. Láttuk bizonyos programok felemelkedését, ugyanakkor láttuk a demokratikus DÖ összeomlásának kezdetét is. Bár utóbbinak gyakorlati következménye nincs, e játék megőrzése oktató-nevelő jellegű feladat, így erős kézzel őrizzük az Alkotmányt és a megszokott rendet, de nyitottak vagyunk a megújítására!

 

 

Csapatunk:

Pártunk, a TETT jelenleg 15 tagból áll, elnöke Katona Illés, a 10.F osztály tanulója. Csapatunkban helyet kapnak a lelkes és TETTrekész gólyák, akik alig várják, hogy mélyebben megismerjék a DÖ és a kormány működését. Tapasztalatból sem szenvedünk hiányt, a 10. évfolyamból is szép számmal képviseltetik magukat jártasabb, többnyire hat évfolyamos tagjaink. Együtt pedig felelősségteljes és ütőképes csapatot alkotunk.

 

Elnök: Katona Illés László (10.F)

Alelnök: Petz Ilona Sára (9.C)

Alelnök-helyettes: Csedő Balázs (9.C)

Pénzügyminiszter: Bohl Ákos (10.A)

Helyettes pénzügyminiszter: Fuchs Péter Csanád (10.A)

Külügyminiszter: Gombás Levente (9.Ny)

Helyettes külügyminiszter: Slavei Emma (9.Ny)

Kommunikációs miniszter: Udvardi Dániel (9.Ny)

Dizájnfelelős: Seregély Luca (9.Ny)

Kooperációs menedzser: Kozma Bánk (9.E)

Politikai tanácsadó: Raj Flóra (9.E)

Politikai tanácsadó: Papp Viktória (9.Ny)

Dráma- és komikumszakértő: Lendvai Máté (10.A)

Dráma- és komikumszakértő: Hermann Vince (10.A)

Arc: Király Levente (10.F)

 

Pártunk viszont sohasem lehet tökéletesen teljes. Ha egyetértesz elveinkkel, vállalod a kormányzással járó, kilátásban lévő felelősséget, és szeretnél csatlakozni mozgalmunkhoz, szeretettel várunk! Jelentkezz Katona Illésnél (200) vagy bármelyik párttagunknál!

Hamarosan érkezik következő programpontunk, mely az iskolai élet felpezsdítéséről fog szólni. Kövess Facebookon, hogy te se maradj le a legújabb hírekről!

Üdvözlettel: a TETT csapata