/>

Légy Te is kormánytag!

PB    2019-03-30 19:53:52

nobody reads tags Kormány

Eddig oké, de mi egy kormánytag feladata? Mit kell csinálni? Milyen az együttműködés a kormányon belül?

Terveink szerint a kormány sok különböző területtel fog foglalkozni az év folyamán, kezdve a pakolástól a jogokon és pénzügyeken át a mikrokontroller-fejlesztésig. Ha szeretnél kormánytag lenni, segítened kell valamelyikben, sőt új területet is hozhatsz, amivel szívesen foglalkoznál.

Ott vannak a DÖ hagyományosan ellátandó feladatkörei: a diákjogok és az érdekképviselet. Ezek közé tartozik mondjuk a kijárás kérdése, a házirend betartatása tanári oldalról, a Házirend módosításainak véleményezése, vagy akár az Alkotmány-, Választási szabályzat- és Házszabályzat-módosítások is. Ha szeretnél a diákok kijárásáért, logikusabb órarendkiosztásokért vagy akár jobb büféért is küzdeni, itt a helyed!

Természetesen a kormány fontos feladatai közé tartozik a szervezés is: előreláthatólag a kormány feladata lesz az E5N, a tizenkét órások, vagy akár több iskolával karöltve a jövő évi AVE napok megszervezése. Ebben a feladatkörben kreativitásra van nagy szükség az új ötletek beépítéséhez a már unalomig ismert programokba. Ha szeretnél szervező lenni és kivenni a részedet remélhetőleg baromi jó programok létrehozásában, csak rajta!

A kormány harmadik, és talán legnagyobb feladatköre az infrastrukturális fejlesztéseket érinti. Ez alatt leginkább a térfejlesztést és az eszközfejlesztést kell érteni: a szelektív kukák beszerzése és kihelyezése, a HÖKI kipakolása (és kifestése?), villák és kés a menzára, szappan a mosdókba, és szükséges társaik. Ezekhez a feladatkörökhöz leginkább egy kis szabadidő kell, és persze szorgalom. Ha érzel magadban erőt arra, hogy jobbá tedd a körülöttünk lévő iskolát, ne habozz! Én szeretnék hobbimnak is élni, és az iskola problémái közül párat (lásd hosszú sorok a menzán) arduino- vagy PIC-alapú mikrokontrollerek segítségével orvosolni, így ha te is Maker vagy, akkor is szívesen látunk.

Persze van negyedik feladatkör is – szép lenne, ha pont csak három lenne – méghozzá a kommunikáció. Ebbe tartozik a plakátok tervezése, kormánycikkek írása, és olyan feladatok, mint a kerékpározás népszerűsítése az iskolában. Ha jó íráskészséged van, vagy erősek a vizuális alkotói készségeid, szívesen látunk.

Persze ezek eléggé rövid, felületes összefoglalások, ha bármelyikről érdeklődnél, nyugodtan keress meg bármilyen csatornán.

A kormánystruktúra még nincs kész, de egyet már tudok: nem lesz elnöki vétó. Véleményem szerint ez az, ami eddig hiányzott, hogy az elnök elengedje a kormány azon részeit, amelyekhez nem ért. Így én hagynám szabadon tevékenykedni azokat a feladatköröket, amiket nem végzek én is. Természetesen minden feladatkörért szeretnék felelőssé tenni embereket akik tapasztaltabbak vagy jobban ismerem őket. Kormányülések gyakran lesznek a terveim szerint, mert így tarthatjuk magunkat a helyes vágányon.

Viszont minden kormánytagtól szeretnék szorgalmat és kreativitást kérni – mert enélkül sajnos nem működik. A kiadott feladatot el kell végezni, de ha jobb ötleted van, szólj! Szeretném, ha a Pálfi-kormány nem egy szigorúan hierarchikus rendszer lenne, hanem egy kreatív és jókedvű emberkupac.

Ha még mindig kedved van vagy neadjisten én hoztam meg a kedved, itt jelentkezhetsz.

Megjegyzések