Mit akar Bocó?

PB    2019-02-09 18:23:50

Hali,

(Örülök, hogy van aki elolvassa ezt, mert akkor már nem dolgoztam tök fölöslegesen. Köszi.)

Szóval, a 2019-es DÖ elnökválasztás egyik elnökjelöltje vagyok, és mivel már Illés is beindította a saját (és láthatóan szub-optimális párttagjai (bocsi)) kampányát, arra gondoltam, én is eltolom a seggemet a gép elé és rögtönzök valamit.

Én nem pártban indulok. Sokáig csábított a gondolat, hogy az ENF színeiben induljak idén is, de végül felülkerekedtem magamon: a pártok hülyeségek. Az alaptézis, amiből kiindultam, az, hogy a DÖ nem más, mint egy csapat lelkes önként vállalkozó, aki rászánja az erejét és idejét arra, hogy az iskolai életet gondozgassák. Ebben pedig nincsenek egymással szembeforduló érdekek, nincsenek politikai beállítottságok, nincsen ellentét, nincs vita, csupán egyetlen egy, közös cél. Hiszen a cél minden esetben egy és ugyanaz: a jó a diákoknak. És mivel ezek nincsenek, szerintem a pártoknak sem kellene létezni a DÖ-n belül.

Viszont esetleges megválasztásom esetén természetesen meg sem próbálnám egyedül irányítani a DÖ-t. Lelkes, és dolgozni hajlandó emberekből alakítanék kormányt, alelnöknek pedig fel fogom kérni addigi ellenfeleimet, Katona Illést és Bacsó Zétényt is – hogy melyikük lesz a tényleges alelnök, ők maguk vagy a parlament eldönti majd. Így kormánytag is bárki lehet majd, aki ténylegesen el is végzi a feladatát. A célom az, hogy a kormány ne egy zárt rendszer legyen, hanem egy rendkívül nyílt, rugalmas emberkupac, ami a parlamenttel félig-meddig átfedésben is van.

Ugyanígy kibővíteném, átfogalmaznám a DÖ feladatkörét is: bár átformálnám és erősíteném az érdekképviseletet, a hangsúlyt jelentősen áttolnám a közösségteremtés és közösségformálás felé: szerintem ugyanis a Diákönkormányzat elsődleges feladata nem más, mint az Eötvös szellem fenntartása a mindennapjainkban, az iskolai élet felpezsdítése.

 

Bocsi, ebben a cikkben semmi konkrétumot nem írtam, de sajnos sokan nem olvasnak ennél hosszabb kenyérszövegeket ezen a honlapon.  Majd jönnek ilyen sokkal jobb szövegek is, amik nem csak sablonos igazságokat fognak tartalmazni.

Azt pedig csak itt, a cikk alján merem megkérdezni Illéstől, hogy bár a helyettes pénzügyminiszter még oké, de mi a francnak kell neked nem is egy, hanem kettő dráma-és komikumszakértő?

Megjegyzések