A béke szigete

Katona Illés    2020-03-02 15:46:08

Legyen nyáron szabadidőtábor!

Te voltál a nyári DÖ-táborban? Hallottál róla egyáltalán? Szívesen elmentél volna? És ha pusztán a belső DÖ-s ügyek helyett a közösségépítésről szólna?

Igen, a nyári szünetben volt DÖ tábor a Pálfi-kormány szervezésében, bár a körülmények sajnos nem engedték, hogy részt vehessek rajta, ahogy nagyjából senkinek sem. Lehet, hogy egy diákönkormányzati tábort nem lehet elsősorban a DÖ szakmai tevékenységének a témájára építeni. Én viszont még nem tettem le arról, hogy idén nyáron egy olyan közösségi élményt szerezzünk az iskola diákjainak, amely iránt széleskörű érdeklődés mutatkozhat, és ahol tényleg csak úgy jól tudjuk érezni magunkat - mindezt a DÖ zászlaja alatt.

 

Milyen lenne egy ideális szabadidőtábor?

 

Az ideális szabadidőtábor olyan, mint egy kis sziget a Balatonon (az iskola saját táborában), ahol 3-4 napig úgymond megáll az idő. A béke szigete az, ahová nem tanulni megyünk, hanem egyszerűen azért, hogy jól érezzük magunkat. Ahová együtt érkezünk, ahol együtt vagyunk, ahonnan együtt megyünk el.

A béke szigetén előtérbe kerülnek a szabadidős tevékenységek, a közös programok, a közösségépítő játékok és a közösen, spontán módon eltöltött idő. A sziget számos lehetőséget nyújt számodra, ahol megvalósíthatod önmagadat, feltöltődhetsz és kapcsolatokat teremthetsz. A béke szigetén számos új embert megismerhetsz, új barátságokat alakíthatsz. Te magad is hozzátehetsz a programhoz, vagy akár a szervezésében is részt vehetsz, ha szeretnél. Beszélgethetsz az iskola múltjáról, jelenéről és jövőjéről, és ha elmerülnél az iskola kérdéseiben, fakultatív beszélgetés során beleszólhatsz a DÖ életébe is. Megnézheted, hogy Ki mit tud?, sőt Te magad is megmutathatod! Énekelhetsz (mint anno gólyatáborban), zenélhetsz, körbeülheted a tábortüzet, focizhatsz, röpizhetsz, csocsózhatsz, beugrózhatsz, alhatsz is. Gyakorlatilag - a hőn szeretett Házirendünk nyújtotta kereteken belül - bárhogy eltöltheted társaiddal a rendelkezésre álló időt.

 

Te is szeretnél már ott lenni a béke szigetén, az esti tűz körül, szemeddel elmerülve a sötétlő Balaton habjain? Jelentem, már nem kell sokáig várnod.

Alkossuk meg közösen saját szabadidős táborunkat!

Megjegyzések