ENF programterv

Eötvös Népe Front    2018-02-28 19:58:16

választás elnök ENF Eötvös Népe Front

Előző cikkünkben a párt eredetéről és történelméről olvashatattok, most pedig prezentálnánk programunkat, avagy mit kapnátok tőlünk, ha megválasztotok minket:

1. Jó és szervezett Eötvös Napok

Az utóbbi években az Eötvös Napok egyre jobbak és jobbak lettek. Sajnos azonban még mindig adódnak javítanivalók. A legnagyobb problémát a pontrendszer bonyolultsága,a programok minőségének romlása, valamint a programok mennyisége jelnetette. Ezeket a problémákat mi meghosszabított idővel és leegyszerűsített pontrendszerrel oldanánk meg, mely átlátható lenne mindenki számára. (Erről majd még később olvashattok ) A növekvő tendenciát folytatva szeretnénk nektek megszervezni a legjobb Eötvös Napokat, amit az iskola valaha is látott.

2. Több és színesebb program elszórva a tanév folyamán

Mindenki aki valaha járt az Eötvösben tudhatja, hogy az iskolában erős a közösségi élet és nagyon fontos a tanulás mellett a szórakozás is. Erre viszont csak kétszer-háromszor adatik alkalmunk egy évben.Ezt a számot mi megtöbbszöröznénk, amennyire az igazgatóság engedné, valamint a diákság igényelné. Ilyen programok közé tartozna a 12 órás kosár, vagy a Természettudományos napok is. Ha már itt tartunk...

3. Természettudományos nap

Már évek óta hagyományszerűen megrendezésre kerül a Tavaszi Fesztivál, az Eötvös legfőbb művészeti rendezvénysorozata. Sajnos ez a programsorozat nem tudja bevonzani évről-évre az Eötvös természettudományos érdeklődésű diákjait. Emiatt gondoltuk úgy, hogy ők is megérdemelnének egy napot, vagy egy délutánt, amely köréjük, valamint érdeklődési körük köré szerveződne. ( Erről is majd később, kicsit hosszabban.)

4. Évzáró party

Elgondolkodtatok már azon, hogy milyen jó lenne egyszer a fárasztó tanévet egy hatalmas bulival megünnepelni, mielőtt nekivágnánk a hosszú és élménydús nyári szünetnek? Mi ezt megadnánk nektek. Az évzáró után egy Retro Partyhoz hasonló Záró Partyval ünnepelnénk még az elmúlt évet és néznénk a következő elé, ahol új zenéket is bőven játszanánk.

5. A büféreform

Már a Kammermann Kormány óta kérdés és majdnem állandó napirendi pont a büfé kérdése. Eme intézményre irányuló reformokat folytatnánk és tárgyalásokat intéznénk a büfé fenntartójával menük létrehozásáról, valamint az árak csökkentéséről.

6. Diákok tájékoztatása

A világban minden az információra épül. Sajnos az utóbbi időkben az Eötvös diákjai információhiányban szenvedtek majdnem minden téren , ami DÖ-t érintette. Ez sok tényezőnek volt köszönhető. Többek között az elmaradt tájékoztatás miatt is. De le kell szögeznünk, hogy ezért nem az osztályok DÖ képviselői a felelősök. Az információ áramlására kiváló felületet nyújtana az utóbbi időben elindult DÖ honlap. A Facebbok DÖ csoport megmaradna, de a hangsúly átkerülne erre a netes felületre. Természetsen ehhez a ti segítségetek is kell, ami csak annyit jelentene, hogy ránéztek egyszer-kétszer a honlapra, melyet ígérünk, majd rendesen frissítünk és karbantartunk.

7. Ökoverseny/zöldségverseny/természetvédelmi verseny

Az ENF számára fontos a környezetvédelem. Már az idei kormány is elkezdte az Eötvöst „zöld” iskolává alakítani. Tervünk szerint versenyt vezetnénk be az osztályok között. Minden osztály pontokat kapna azért, ha feltenné nap végén a székeket, lekapcsolná a villanyt. Plusz pont járna azoknak az osztályoknak is, akik növényt tartanának. A pontokat a kormány leköszönésekor összeszámolnánk.A győztes osztály jutalmat kapna, a legrosszabbul teljesítők pedig ösztönzésképp egy cserepes növényt.
8. Új és kreatív versenyek

Bár az Eötvösben vannak háziversenyek (matek, helyesírás, kémia, fizika), mégsincsenek olyanok, melyeken a tanulók más kompetenciáikat, vagy képességeiket tudnák csillogtatni. Az ENF új versenyeket rendezne, melyen a diákok egymással, tudásukat összemérve szórakozhatnának.Ilyen lehetne például a pingpong, a kártya, vagy akár a Rubik-kocka kirakó verseny. Ezen programok egy része szokott szerepelni az Eötvös Napokon is, de nem árt, ha többször is megrendezésre kerülnek

Megjegyzések