Program 1

Duna Párt    2020-02-28 13:59:27

Halihó Eötvös népe!

A Duna Párt közösségjavító terveiről írtam egy kis összegzést. Ezekkel alapvetően közhangulat javítása lenne a célunk és egy szabadabb légkör megteremtése.

Falfestés- fesd magad!

A Szántai-kormány már próbálkozott ezzel, de a terv végül sajnos elhalt. A falaink egy része, példaképp a földszinten, Schmieder tanár úr terme vagy az alagsorban finoman szólva nincs jó formában. A vakolat le van kopva, a falak be vannak repedve.
Ezt szeretnénk kijavítani a segítségetekkel.

A koncepció az, hogy adott falrészeket kisebb csoportokban haverokkal, vagy simán egyedül akár megpályázhatnátok dekorációra.
A legjobb ötleteket engedélyeztetnénk -ha csak egy jelentkező van, akkor nyilván egyszerűbb- és akik elvállalták, azok IKSZes órákat kapnának cserébe. Jogilag ennek tudtunkkal nincs akadálya, a kérdés, hogy a tantestületben engedélyezik-e.
Ha ránk szavaztok, egy esélyt adtok ennek az egyszer már majdnem megvalósult ötletnek a feltámasztására.

Művészet

Nagyon sok tehetséges művészpalánta jár a suliba, amit szerintünk mélyebben ki lehetne aknázni a jelenleginél, mert egyelőre ezek nagyon múzeumi hatást keltenek és statikusak.

A rajzterem mellett és pár másik helyen már most is ki vannak állítva az iskolatársaink legjobb rajzai, ezt bővítenénk. Amit mi csinálnánk, az "Art zone"-ok kijelölése lenne. Ezeken a helyeken bármit- festményt, rajzot, verset, pici szobrocskát stb- helyezhetnétek ki, de fontos, hogy mindez rendszeres időközönként cserélődne.

Ha végigsétálnál reggel a folyosón és meglátnál egy igazán látványos alkotást, remélhetőleg jobban indulna a napod.

A részletekről persze egyeztetni kell a rajztanárokkal és az igazgatósággal, de ha Lilire szavazol, már kicsit növelted a megvalósulás esélyét.

Papucs

KELL. EÖTVÖS. PAPUCS.

Komolyan. Nem lenne kötelező, de a pulcsihoz hasonlóan ez is egy merch lenne. Azon kívül, hogy kicsit kevésbé koszolná össze a padlót, egyszerűen király lenne. Ehhez nincs mit hozzáfűznünk.

Hála

A tanárok és a diákok mögött a háttérben iskolánk kedves dolgozói vannak, akik miatt egyáltalán ez az iskola működik. Ezeknek az embereknek igazán szentelhetnénk egy napot. Köszönjük meg nekik mindennapos munkájukat, és mutassuk meg, hogy örülünk nekik!

Emellett próbáljuk meg nem megnehezíteni a dolgukat- ez nem a DÖ feladata, de a DÖ kezében van eszköz a közvélemény befolyásolására.
Ha tudjuk, hogy az utolsó óránk aznap, az utolsó óra egy bizonyos teremben, tegyük fel a székeket vagy ha látjuk, hogy a folyosó nemrég lett felmosva, egy pici kerülővel próbáljuk meg kikerülni.
A kicsi tettek nagyon sokat számítanak.

Összegezve: szeretnénk az iskolai közösséget felszabadultabbá, a hangulatot pedig oldottabbá tenni!
Ehhez és ezért a programért kérjük a szavazataitokat.

Szóval, hajrá EJG!
-Duna Párt

Folyt köv.

Megjegyzések