Nekünk meg mi bajunk van? (az érdekképviselettel)

Bors Őrmester MSzK    2020-02-11 19:56:02

párt program érdekképviselet Tanárok igazgató Bors Őrmester

Bemutatkozik Bors Őrmester, és hozza magával a híres-neves Magányos Szívek Klubja bandát is! 

Mielőtt viszont Lucáról, az égről meg a gyémántokról énekelne, elmondja, hogy lehetnénk el egy kis segítséggel a barátainktól...

Fennálló problémák

Kezdjük egyszerűen: problémák mindig voltak, vannak és lesznek. 

Ahogy az emberi lét minden más színterén, az iskolában is fontos része a közösségi életnek, hogy a fennakadások kezelése gördülékenyen folyhasson. Viszont baráti köreinkben úgy látjuk, a tanár-diák nézeteltérések kezelése piszkos, nehéz ügy, amihez nincs megfelelő jogi infrastruktúra, így maradnak megoldatlan helyzetek, konfliktusok.

Biztos sokan tapasztaltátok már diákságotok során, hogy a tanári munkaközösségek nemigen szolgáltak a kellő - és elvárt - segítséggel a problémák megoldásához, ezért magatokra voltatok utalva kényelmetlen helyzetekben. Legyen a probléma tanárral kapcsolatos, vagy akár jogi fennakadás, magadnak kell kitaposnod a vita útját, a végén pedig az esélyek valószínűleg ellened fognak szólni.

A jelenlegi protokoll

A jelenlegi protokoll az, hogy…

  • ha tanárral van problémánk és nem tudjuk megbeszélni vele, elmegyünk a munkaközösség vezetőjéhez (ez ismeretlen hatékonyságú).

  • ha tanártól független a problémánk, elmegyünk…

    • az osztályfőnökünkhöz, de ameddig átér a problémánk a diák-ofő-...-tanárok láncon, elfogynak az érvek a problémánk mellett.

    • az igazgatóhoz, és szerencsés esetben ott van, ráér és fogad minket.

...majd - amennyiben az igazgató az igen szűk körünket képviselő kérdést nem intézi el gyorsan - a javaslatot megvitatják a tanárok zárt ajtók mögött, diákképviselet nélkül - pedig a mi jogainkról szól a vita, így a javaslat mellett szóló érvek kevésbé érvényesülnek.

Az új protokoll (?)

Bevezethetnénk egy afféle felterjesztési tanácsot (névjavaslatot elfogadunk), ami a következő rendszer szerint működne:

Ha a munkaközösség/osztályfőnök érzéseid szerint nem segített eléggé, szólhatsz a DÖ kormányának, és rövidesen szerveződik egy mindenki számára nyitott ülés, ahol körbejárhatjuk az előre bejelentett témát, hogy a helyben megválasztott képviselő(ke)t az együtt összegyűjtött pro- és kontra-érvekkel, jól felkészülten küldhessük az igazgatóságra. Ha az igazgatónál nem születik megoldás, a képviselő(k) részt vehet(nek) a tanári gyűlés erről szóló szakaszán.

A rendszer nagy előnye lenne, hogy a tanács természetéből fakadóan már az igazgatóságra is egy tágabb kört képviselő és több gondolatot tartalmazó érvrendszer érkezne.

Most pedig a következő programpont érkezéséig...

Képzeld el magad egy egy csónakban egy folyón,

Mandarin fákkal és lekváros éggel...

Megjegyzések