Szántai Kormány - Magnum Opus banner

A Diákönkormányzat Kormánya (2017 április -)

Tagjaink

A kormánynak jelenleg 6 tagja van.
Szántai Valentin
a DÖ Elnöke
Szeip Máté Levente
a DÖ Alelnöke
Bakucz Barnabás
Külügyminiszter
Zhang Xinyu Dóra
Belügyminiszter
Dömötör Bálint
Kommunikációs igazgató
Timár Tamás
Sportminiszter

Hogyan lehetek kormánytag?

Ha kormánytag szeretnél lenni, keresd fel a DÖ Elnökét vagy Alelnökét és ha valamelyikük kinevez, már kormánytag is leszel. Ha egyikük se tenné, bármelyik parlamenti ülésen felszólalhatsz, és a képviselők beválaszthatnak a kormányba.

Minisztériumok és Irodák

fejlesztés alatt

Belügyminisztérium

A Belügyminisztérium feladata figyelemmel kísérni az iskola mindennapjait és segíteni a programok szervezését és hírdetését. Egyik legfontosabb részlege a Hírszerzés és Titkosszolgálat vezetősége, ami az Eötvös életének eseményeit gyűjti össze a DÖ-nek, hogy a működését hatékonyabban tudja szervezni. A Belügyminisztérium kapcsolatban áll a diákkörökkel, köztük a Rádióval és az Rendezőgárdával. A minisztérium egyik feladata, hogy segítse az iskola diákéletét segítő diákkezdeményezéseket, diákkörök létrejöttét, rendezvények szervezését és hírdetését.
A Belügyminisztérium élén a Belügyminiszter áll, aki jelenleg a Hírszerési Hatóság és Titkosszolgálat vezetője is.

Fejlesztési Főosztály

fejlesztés alatt

Logisztikai Főosztály

fejlesztés alatt

Külügyminisztérium

fejlesztés alatt

Külgazdasági Főosztály

fejlesztés alatt

Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium feladata a DÖ és a kormány vagyonával gazdálkodni. A minisztériumoknak és irodáknak, valamint a DÖ további szerveinek a DÖ központi költségvetése szerint biztosít különböző projektekre pénzt (ha ezt a Parlament jóváhagyta), a kormánytagok kiváltságait pedig a kormány saját pénzéből finanszírozza. A minisztérium minden bevételt és kiadást nyilvántart, ezért vezetője, a Pénzügyminiszter felel.

Kincstár

fejlesztés alatt

Igazságügyminisztérium

fejlesztés alatt

Érdekvédelmi Főosztály

fejlesztés alatt

Sportminisztérium

fejlesztés alatt

E-sportügyi Főosztály

fejlesztés alatt

Kancelláriaminisztérium

fejlesztés alatt

Parlamenti ügyek Főosztálya

fejlesztés alatt

Kommunikációs Iroda

fejlesztés alatt

Tevékenységünk

Itt olvashatsz eddigi munkánkról és céljainkról

Közösségi tér fejlesztése

Egy jelentős változást eredményezett a kormány és az igazgatóság együttműködése eredménye amit mindenki megtapasztalhat a saját bőrén, ha ellátogat a büfébe vagy a teraszra.
A büfében egy szabadpolcos könyvtárnak is beillő polchalom talált otthonra, valamint egy kanapé, egy kupac ülőzsámoly és kényelmes fotelok kaptak helyet a büfé előtt. Mindezért Moss László igazgató úrnak köszönhető, hiszen a könyveket ő ajánlotta fel a bútorokkal egyetemben.

Arra kérünk minden kedves diákot és tanárt, hogy az új bútorok épségére vigyázzon. A könyvek helyben történő olvasásra vannak szánva, az esetleges elvitel után vissza kell őket juttatni ugyanabban az állapotban a polcokra.

A teraszra új kerti bútorok kerültek, asztalok és székek, ezekre szintén vigyázzunk.

Egy kis betekintés az újdonságokba (amikor a kormány letesztelte az új jövevényeket, és fülig ért a szájuk🙂):

Az újdonságokat a tavasz folyamán a diákok boldogan használatba vették. Szintén az igazgatóság segítségével a büféhez új székek, egy új kanapé és további polcok kerültek. Nyáron a közösségi tér fejlesztésének új hullámával a hátsó bejárati zsibongóhoz is került szabadpolc.